Șeful Statului Major rus, la un pas să fie ucis de o defensivă ucraineană. Motivul pentru care se afla acolo

Șeful Statului Major rus, la un pas să fie ucis de o defensivă ucraineană. Motivul pentru care se afla acolo

Rusia se pregătește pentru noi mișcări. Șeful statului major de la Kremlin a mers să analizeze poziții periculoase din linia întâi, al estului Ucrainei. Generalul Valeri Gerasimov vrea să îmbunătățească ofensiva trupelor rusești de acolo, spun mai mulți oficiali ucraineni.

Şeful Statului Major, de urgență în Ucraina pentru a îmbunătății strategia trupelor rusești. Valeri Gerasimov a fost la un pas să fie ucis

De altfel, New York Times titrează că oficialul rus a fost la un pas de a fi ucis, după ce a scăpat de atacul ucrainenilor lansat la o școală care era folosită ca bază militară în oraşul Izium, controlat de ruşi.

Sute de militari, inclusiv cel puţin un general, au decedat în urma atacului ucrainean, a declarat un oficialpentru ziar, Gerasimov însă a avut norocul să se deplaseze deja în Rusia.

„Probabil au efectuat un atac de artilerie cu rachete asupra unui post de comandă rus din Izyum la 30 aprilie, care a lovit după ce şeful de stat major rus Valeri Gerasimov a plecat, dar a ucis alţi ofiţeri ruşi superiori.”, declarase reprezentanții Institutului pentru Studierea Războiului.

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat încă nimic, iar oficialii americani nu au putut da mai multe detalii despre această operațiune.

„Presupunerea noastră de lucru este că el a fost acolo pentru că există o recunoaştere că încă nu şi-au rezolvat toate problemele”, a declarat unul dintre oficialii americani pentru Times.

Valeri Gherasimov a fost trimis prin ordin clar în această regiune, pentru a comanda personal ofensiva din direcția Izium.

„În urmă cu o oră am primit confirmarea exploziei de ieri din Izium, în apropierea cartierului general al Armatei a 2-a de invadatori. Chiar în locul unde se află cartierul general al șefului Statului Major General al Federației Ruse, Gherasimov, care a venit personal să conducă atacul asupra Slavianskului”, a scris consilierul ucrainean, pe canalul său de Telegram.

Pe de altă parte, pe conturile de socializare ar fi apărut informația că șeful statului major rus ar fi fost rănit, însă nimeni nu a confirmat nici această știre.

De altfel, generalul-maior rus Andrei Simonov a fost omorât în apropierea oraşului Izum din regiunea de nord-est a Harkovului.

Citește și:
Etichete: