Sebastian Burduja și Iuliei Scântei, propunerile PNL pentru Ministerul Digitalizării și CCR

Sebastian Burduja și Iuliei Scântei, propunerile PNL pentru Ministerul Digitalizării și CCR

Biroul Executiv al PNL a făcut publice noile numiri în Guvern. Astfel, Marcel Boloş va fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar Sebastian Burduja la Ministerul Digitalizării. De altfel, pentru CCR, liberalii au ales să meargă cu propunerea de Iulia Scântei.

Cele două propuneri pentru Ministerul Digitalizării

Sebastian Burduja face parte din grupul deputaților liberali din Parlamentul României. Acesta este totodată vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor și președinte PNL Sector 1. În urmă cu șase ani a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților.

Pe atunci, ratase intrarea în Parlament. Trei ani mai târziu, partidul a fost asimilat de PNL iar Burduja a devenit președintele PNL sector 1. Acesta a candidat pentru un mandat de deputat în 2020 pe lista PNL. Acesta a obținut funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019.

Sebastian Burduja a absolvit în 2011 Universitățile Stanford și Harvard, fiind susținut la Harvard de trei burse din partea universității, inclusiv David M. Rubenstein Fellowship.

După absolvire, a lucrat la firmă de consultanță Dalberg Global Development Advisors și apoi timp de peste trei ani de zile la Banca Mondială în Washington, D.C., fiind recrutat de echipa Social Development – Europe Central Asia (ECA) la sediul central, în urma unui proces competitiv.

Cine este Iulia Scântei

Iulia Scântei are 45 ani și face parte din grupul senatorilor liberali. Aceasta este și președintele Comisiei Juridice și are o experiență vastă în domeniu ce cumulează cu o vechime în profesie juridică, de 22 de ani.

Postul de senator îl ocupă încă din anul 2016 și se află acum la cel de-al doilea mandat. Totodată, Scântei este membru și pentru Comisia de Apărare.

De altfel, Iulia Scântei a fost şi consilier al ministrului Justiţiei, dar a ocupat şi funcția de secretar general în cadrul Ministerului Justiţiei, în perioada 2007-2008.

Mai mult, senatoarea a fost consilier al premierului, în cadrul departamentului pentru Lupta Antifraudă – OLAF, între anii 2006-2007.

Aceasta a absolvit în anul 2000 Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Iaşi.

 

Citește și: