Schimbări tactice. Volodimir Zelenski a înlocuit de la conducerea armatei mai mulți ofițeri de rang înalt

Schimbări tactice. Volodimir Zelenski a înlocuit de la conducerea armatei mai mulți ofițeri de rang înalt

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, face schimbări în conducerea armatei în plin război cu Rusia. Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost înlocuiți la Kiev și în Donbas. „Direcția Kiev și situația din regiune vor primi și mai multă atenție“, a transmis Zelenski. Cine a fost numit șef al Administrației Militare Regionale Kiev și ce spune președintele despre noile modificări, afli în continuare.

Schimbări tactice. Zelenski a făcut modificări în conducerea armatei

Marți, 15 martie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis mai mulți comandanți militari. Oleksandr Pavlyuk, general-locotenent, este acum noul șef al Administrației Militare Regionale Kiev, în timp ce fostul șef al Administrației Regionale de Stat Kiev, Oleksiy Kuleba, va ajuta noua conducerea militară.

În urma schimbărilor, președintele ucrainean a declarat că „direcția Kiev și situația din regiune vor primi și mai multă atenție“.

Modificările făcute în cursul zilei de marți mai prevăd și numirea lui Eduard Moskalev, general-maior, fost comandant adjunct al Operațiunii Forțelor Comunale, în funcția de comandant al Joint Forces Operation (JFO).

„Un patriot și un profesionist. Decretul a fost semnat“, a transmis Zelenski.

Citește și: Mesajul fostului președinte ucrainean, demis prin proteste, către Volodimir Zelenski. Ce i-a cerut Viktor Ianukovici

Liderul de la Kiev îi imploră pe ruși să se predea

În cel mai recent discurs al său, președintele Volodimir Zelenski le-a cerut militarilor ruși să depună armele, precizând că în acest mod au posibilitatea de a trăi.

„În numele poporului ucrainean, vă oferim șansa de a trăi. Dacă vă predați forțelor noastre, vă vom trata așa cum oamenii trebuie să fie tratați: cu demnitate. Felul în care nu ați fost tratați în armata voastră. Și felul în care armata voastră nu tratează oamenii noștri. Alegeți“, a declarat el.

Totodată, șeful statului ucrainean a mai spus că războiul a devenit un coșmar pentru trupele lui Putin, având în vedere pierderile, atât în ceea ce-i privește pe soldați, cât și echipamentele.

Legat de negocierile de pace, Zelenski a spus că acestea sună „mai realist“ acum, însă este nevoie de timp (mai multe detalii AICI).

„Întâlnirile continuă şi, sunt informat, poziţiile din timpul negocierilor sună deja mai realist. Dar mai este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei“, a afirmat preşedintele Zelenski.