28 mai 2022 | 07:50

S-a terminat povestea cu mașinile pe benzină și motorină: e clar că faci o greșeală dacă te duci să cumperi

ACTUALITATE
S-a terminat povestea cu mașinile pe benzină și motorină: e clar că faci o greșeală dacă te duci să cumperi

Pentru prima dată, piața vehiculelor electrice se bucură de un succes nemaivăzut în ochii cumpărătorilor. Acum e mai clar ca niciodată că era mașinilor pe benzină și motorină a apus și că faci o mare greșeală dacă vei face o astfel de achiziție în viitor. E timpul mașinilor electrice, conform celor mai recente studii!

52% dintre respondenții care doresc să cumpere o mașină vor să cumpere una electrică, arată datele celui mai recent raport EY Mobility Consumer Index. Specialiștii pieței vorbesc despre un punct de cotitură, o premieră!

Este pentru prima dată când acest număr a depășit 50%, ceea ce reprezintă o creștere de 22 de puncte procentuale în doar doi ani.

În mod nesurprinzător, clienții din China și Coreea de Sud, care ocupă primele două poziții la nivel mondial în ceea ce privește raportul dintre numărul de BEV+PHEV (electrice și hibrid plug-in) per încărcător, se află pe locurile 2 și 3 la nivel mondial în topul celor interesați să cumpere un VE. Prezenţa Italiei în fruntea listei, în ciuda unei pregătiri mai slabe a infrastructurii și a unei subvenții mai mici pentru VE decât în alte țări din UE, reprezintă o constatare interesantă, care ar putea fi atribuită altor criterii, cum ar fi o populație conștientă de problemele de mediu”, explică Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanţă, EY România.

Masini electrice versus combustie

De ce nu mai vor oamenii să audă de tradiționalele motoare, pe benzină și motorină?

Ei bine, când vine vorba să-și exprime motivațiile care stau la baza alegerii unei mașini electrice, cei mai mulți cumpărători evocă impactul asupra mediului înconjurător. Se pare că, deși vorbim tot mai puțin în ultima vreme despre criza climatică, oamenii n-au uitat de situația dificilă în care ne regăsim din acest punct de vedere și sunt conștienți că fiecare dintre noi, prin acțiuni mai mici sau mai mari, putem aduce o îmbunătățire a condițiilor climatice, a poluării din marile orașe, etc.

„Nu există nicio îndoială că majorarea prețului combustibililor la nivel mondial a contribuit la scumpirea motoarelor cu combustie internă, dar preocupările legate de mediu rămân, de asemenea, în fruntea listei de motivații. Depinde acum de industrie să satisfacă această cerere. Dacă producătorii nu sunt deja conștienți de această tendință, sunt în urma trendului și trebuie să recupereze rapid”, a punctat Randy Miller, EY Global Advanced Manufacturing & Mobility Leader.

Sondajul realizat în rândul a 13.000 de persoane din 18 țări.