Protest la Uzina Mecanică Plopeni, unde se face muniție termobarică. Ministrul Economiei merge să discute cu oamenii

Protest la Uzina Mecanică Plopeni, unde se face muniție termobarică. Ministrul Economiei merge să discute cu oamenii

Angajații de la Uzina Mecanică Plopeni protestează, miercuri, chiar în ziua în care miniştrii Economiei şi Apărării anunţă un contract de fabricare de rachete, la Ploieşti.

Muncitorii de la Uzina Mecanică Plopeni protestează! Care sunt nemulțumirile

Muncitorii vor salarii crescute, asta după ce acum câteva zile s-a anunţat fabricarea de muniţie cu efect termobaric. Manifestarea spontană a început încă de dimineaţă când câteva zeci de angajaţi ai Uzinei Mecanice Plopeni au refuzat să mai intre la primul schimb.

Angajații nu sunt mulțumiți de veniturile pe care le câștigă aici și solicită o mărire. Aceasta ar include acordarea de sporuri pentru condiţii de muncă periculoase şi bonuri de masă, care au fost anulate în urmă cu doi ani.

Cei afectați sunt angajații care lucrează la serviciul de pază dar şi de cei din sectorul pirotehnic, care câștigă pe lună între 1.500 şi 1.700 lei, iar din cauza scumpirilor din ultima vreme, acestora le e imposibil să se descurce.

Acum câteva zile, în poligonul uzinei de la Plopeni a fost testată muniţia performantă termobarică. Ministrul Economiei anunţa atunci că fabrica va putea produce astfel de armament, considerat de importanţă strategică şi cu mare potenţial pe piaţa militară.

„Mă voi implica direct în rezolvarea revendicărilor angajaţilor de la Uzina Mecanica Plopeni.

Salariile muncitorilor vor creşte de la 1 iunie cu până la 250 lei, în funcţie de categoria de salarizare, până în septembrie vor fi achitate eşalonat bonurile sociale restante, performanţa va fi recompensată – acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am comunicat angajaţilor de la Plopeni.

Muncitorii de la Plopeni au ieşit, astăzi, în stradă, într-un protest spontan, de aceea am ales să vin de îndată pentru o discuţie cu liderii de sindicat.

Nemulţumirile oamenilor semnalează probleme adunate de-a lungul anilor legate de condiţiile de muncă şi neplata anumitor sporuri.

Apreciez devotamentul oamenilor pentru activitatea desfăşurată la Uzina Mecanică Plopeni, dar munca acestora trebuie să se regăsească în profitul societăţii, iar managementul UMP trebuie să întreprindă un plan investiţional fundamentat.

Am decis ca de mâine o echipă a corpului de control al ministrului economiei să vină la Plopeni pentru verificarea contractelor colective de muncă şi pentru verificarea respectării contractelor de investiţii”, a declarat ministrul Economiei.

Citește și:
Etichete: