PNL ar putea colabora cu USR în viitorul apropiat. Florin Cîțu: „A doua oară o s-o facem mai bine amândoi”

PNL ar putea colabora cu USR în viitorul apropiat. Florin Cîțu: „A doua oară o s-o facem mai bine amândoi”

Florin Cîțu pare să fi uitat de războiul dintr PNL și USR. Președintele Senatului spune că în perioada alianței PNL-USR a învățat suficient, mai ales într-o perioadă în care niciunul dintre parteneri nu avea o maturitate politiciă deplină.

Fostul premier PNL spune că visează la o reluare a colaborării într-un viitor apropiat. Acesta a vorbit și despre alianța cu PSD și e de părere că nu a fost ”naturală”, iar pentru el ăsta a fost motivul pentru care nu a funcționat.

Florin Cîțu vrea să reia colaborarea cu USR. Anunțul făcut de fostul șef al Guvernului

„Era complicat cu USR. Şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o s-o facem mai bine amândoi. Dacă nu încerci şi nu greşeşti şi nu ai puterea să o iei din nou de la capăt… Românii au arătat, prin votul din 2020, că doresc dreapta la putere. Acum e clar că maturitatea politică poate – şi la unii, şi la alţii – nu era la cele mai înalte cote, dar am învăţat din această experienţă. Eu am învăţat foarte mult. M-am dus la USR să refac coaliţia. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou…”, a declarat Cîţu, luni, la Digi FM.

Florin Cîțu spune că a militat pentru reluarea colaborării cu USR chiar dacă asta a însemnat să își toarne ”cenușă în cap”.

„Pentru mine, cu PSD a fost un compromis. Nu era ceva ce era natural şi poate de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine această coaliţie nu e naturală. (…) După ce am corectat trei ani de măsuri antieconomice şi antiromâni, putem acum să stăm la masă cu aceeaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel?! Şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie. Dar este o decizie a PNL. Sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face. Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD, pentru că mi se părea că orice măsură venea din partea PNL nu era susţinută. În ultimii 5 ani, PNL a fost cel care a livrat creştere economică, venituri la buget şi a eliminat taxe, nu PSD. Dacă cineva avea ascendent în modul în care administrezi o economie în criză era PNL şi, totuşi, în această coaliţie, orice măsură venea din partea PNL sau a mea era sabotată”, a adăugat el.

 

Citește și:
Etichete: