Piedone a murit, dar nu înainte de a spune „mulțumesc”: mesajul emoționant pentru cel care a fost Bud Spencer, transmis de cel mai bun prieten al său

ACTUALITATE
Piedone a murit, dar nu înainte de a spune „mulțumesc”: mesajul emoționant pentru cel care a fost Bud Spencer, transmis de cel mai bun prieten al său
30 nov. 2022 | 10:59

Actorul Bud Spencer a bucurat generații întregi de cinefili, iar rolul care l-a definit a fost cel al comisarului Piedone, în seria de filme aproape omonime cu numele personajului său.

Piedone în Egipt, Piedone Africanul, Comisarul Piedone în Hong Kong sau Piedone – Comisarul fără Armă: iată numai câteva dintre titlurile care au dat sens copilăriei sau chiar tinereții unora dintre români.

Pe vremuri, celebra serie era deosebit de apreciată în România, astfel că este lesne de înțeles de ce, la moartea sa, Bud Spencer a fost regretat îndelung. Practic, împreună cu filmele românești și alte câteva producții externe, Piedone era, pe timpuri, una dintre puținele metode de a petrece timpul liber în fața televizorului, într-un mod plăcut.

piedone-bud-spencer-poveste-de-viata

Actorul Bud Spencer, în rolul comisarului Piedone, în celebra serie de filme / fotografie de arhivă

Moartea lui Piedone

Televiziunea Română a fost prima din țara noastră care a difuzat seria de filme cu Piedone. Practic, dacă îți plăceau filmele polițiste, erai unde trebuie. Dacă, deopotrivă, preferai comediile, din nou, erai unde trebuie. Aceste pelicule erau combinația perfectă dintre cele două genuri, raportate la cerințele acelor timpuri, evident.

Actorul italian a murit la vârsta de 86 de ani, în anul 2016, motiv pentru care internetul a intrat, la vremea respectivă, în doliu. De înțeles, de altfel, având în vedere cele povestite anterior.

Cel care a făcut publică dispariția lui Bud Spencer a fost chiar fiul său, iar acesta a mărturisit că, înainte să moară, „Piedone” i-ar fi spus un singur cuvânt: „mulțumesc”, adăugând că tatăl său a murit din cauze naturale și că nu a suferit.

Imediat după deces, cel mai bun prieten al său, actorul Terence Hill, a transmis un mesaj emoționant, spunând, printre altele, că era o bucurie să se afle în preajma lui Bud Spencer, de fiecare dată când acest lucru se întâmpla.

„Bud a fost o bucurie și știu deja că, atunci când ne vom întâlni data viitoare, primele sale cuvinte vor fi ‘tu și cu mine nu ne-am certat niciodată’.

De fiecare dată când ne întâlneam sau când mă duceam la el acasă la spaghete, Bud îmi amintea că nu ne-am certat niciodată.

Motivul este că ne respectam și ne iubeam unul pe celălalt și întotdeauna ne-am simțit bine împreună”, a spus Hill, în timpul înmormântării prietenului său, citat de ansa.it.

piedone-bud-spencer-poveste-de-viata

Actorul Bud Spencer, în rolul comisarului Piedone, în celebra serie de filme / fotografie de arhivă

Sosia de România a lui Piedone

După cum știi, probabil, prea bine, Bud Spencer nu este singurul Piedone de pe această planetă. Avem și noi unul autohton care, întrebat de ce a preluat acest nume, a spus că, la un moment dat, ar fi fost asemănat cu iubitul actor.

Atât de mult i-a plăcut lui Cristian Popescu Piedone această poreclă încât a ales să și-o transforme în nume oficial. În plus, fiul său, deputatul PPU-sl (intrat în Parlament sub bagheta PSD), Vlad Popescu, a intrat, la rândul lui, în „clanul” Piedone, legalizându-și numele, în onoarea tatălui său, nu neaparat a actorului Bud Spencer.

Cristian Popescu Piedone a ocupat funcția de primar al Sectorului 4 din Capitală, însă a trebuit să renunțe la funcție în urma acuzațiilor care i-au fost aduse pe fondul tragediei de la Colectiv.

În 2020, Piedone de România își încerca norocul din nou, de data aceasta la Primăria Sectorului 5, candidând din partea aceluiași partid din care face parte și fiul său. Câștiga alegerile și rămânea în funcție până în luna mai a anului curent, în urma pronunțării definitive a sentinței în cazul Colectiv, în cadrul căreia primea 4 ani de închisoare cu executare.

În cazul în care vrei să revezi personajul original, pentru a observa dacă există, sau nu, vreo asemănare între personajul Piedone și fostul primar al sectoarelor 4 și 5, te invităm să revezi spot-ul unuia dintre cele mai iubite filme din toate timpurile, mai jos.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele