Cine îi ia locul lui Piedone la Primăria Sectorului 5. Lista candidaților

Cine îi ia locul lui Piedone la Primăria Sectorului 5. Lista candidaților

Încarcerarea lui Cristian Popescu Piedone a zguduit lumea politică a României. Partidele politice fac strategii care mai de care mai complexe pentru a obține încă un mandat de primărie în fieful lor.

Cine sunt politicienii care ar putea să îi ia locul lui Cristian Piedone

USR a dat startul pentru lupta la primăria Sectorului 5. Formațiunea politică a înaintat candidatura lui Alexandru Dimitriu (41 de ani) pentru postul de primar. Acesta este avocat, doctor în drept, fost secretat de stat la Justiție și a mai avut o încercare de a candida în 2020, de pe listele PLUS.

PSD e în cumpănă. Vlad Popescu, fiul fostului primar Piedone e un alt candidat. Acesta și-a anunțat deja intenția de a candida și de a duce mai departe proiectele tatălui său. Vlad este în prezent deputat ales pe listele PSD. De la sociali-democrați vrea să își reia scaunul și Daniel Florea, care a ratat un nou mandat în 2020.

„Agenda partidului o face PSD, nu persoane din PSD. Vom lua o decizie în forurile de conducere când va fi cazul. Până atunci, ar trebui să ne preocupăm de guvernare. Partidul decide, nu unul sau altul”, le-ar fi spus Ciolacu celor doi parlamentari.

PNL nu a venit cu nimic concret. Surse din partid spun că, în prezent, pe masa organizației PNL Sector 5, sunt două nume: fostul viceprimar Dan Croitoru – plecat la ALDE, în 2016, și revenit în tabăra liberală și generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei.

În acest moment, atribuțiile Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

„Voi continua să lupt. Sunt vinovaţi şi nu sunt eu care spun cine, dar Cristian Popescu Piedone, astăzi, cu 4 ani condamnare cu executare, vă spun încă o dată, aş fi lăsat capul în jos, nu, îl ţin foarte sus. Familia îmi dă putere. Ei ştiu şi nu ştiu doar ei, sunt cei care m-au judecat înainte, care mi-au spus că nu sunt criminal, aveau nevoie de un brand, ceva să dea breaking news. România nu se dezvoltă aşa. Mă voi întoarce, nu voi conteni să lupt, nici din interior”, a spus primarul de sector, după aflarea sentinţei difinitive.

Citește și:
Etichete: