31 mai 2022 | 10:43

Percheziții masive la case de amanet din București. 8 kg de aur și argint au fost confiscate

ULTIMA ORĂ
Percheziții masive la case de amanet din București. 8 kg de aur și argint au fost confiscate

Dimineață grea pentru polițiștii din Capitală și angajații ANPC. Aceștia au reușit să confiște nu mai puțin de opt kilograme de bijuterii din aur şi argint în urma controalelor la mai multe case de amanet din București.

Captură a polițiștilor din Capitală. Peste opt kilograme  de aur și argint au fost confiscate de forțele de ordine

”Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Direcţia metale preţioase, au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale de tip amanet, fiind depistată şi confiscată cantitatea de aproximativ 4 kg obiecte din argint în valoare de 124.000 lei şi peste 4 kilograme de bijuterii din aur în valoare de 1.150.000 lei”, potrivit DGPMB.

Decizia a fost impusă având în vedere că nu au fost îndeplinite prevederile OUG nr. 10 din 2018 în ceea ce privește regimul metalelor preţioase – adică de comercializare emisă de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului nu există, precum şi lipsa mărcii de stat.

Citește și: Igor Dodon și cumnatul său ar putea fi arestați pentru 30 de zile. Proteste la Chișinău, după reținerea fostului președinte pentru trădare și corupție

De altfel, în urmă doar cu câteva zile, peste 21 de kilograme de bijuterii în valoare de aproximativ 5 milioane de euro au fost confiscate. Nu mai puțin de 200 de percheziții au fost făcute miercuri de polițiștii și procurorii din Călărași.

”Pe lângă cele 21 de kilograme de bijuterii, au mai fost ridicate 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.”, a spus IGPR.

Totodată, nu mai puțin de 28 de persoane au fost aduse la audieri, iar în urma audierilor 8 au fost reținute, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citește și: Liderul ”spiritual” din Hunedoara, arestat 30 de zile pentru hărțuire sexuală și viol. Gurul sectei Copiii Soarelui nu lăsa minorii să meargă la școală