Liderul ”spiritual” din Hunedoara, eliberat din închisoare. Primele declarații după ce a scăpat de arest

Liderul ”spiritual” din Hunedoara, eliberat din închisoare. Primele declarații după ce a scăpat de arest

Liderul spiritual autoproclamat al unei comunităţi din localitatea Dumbrava de Sus, județul Hunedoara, a fost arestat de forțele de ordin pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de viol, șantaj și împiedicarea accesului copiilor la educație.

Adi de la Brad, arestat de polițiști. Bărbatul va sta după gratii 30 de zile

Update 2 iunie, ora 18.33. Guru de la Brad, pe numele lui din buletin Adrian Ardelean Fărcaș, a fost eliberat din arest, a decis instanţa de judecată. Bărbatul scapă de arest în urma contestaţiei depuse şi va fi cercetat în următoarele 60 de zile sub control judiciar.

La ieșirea din arest, liderul ”spiritual” din Hunedoara a fost așteptat de trei femei și a ținut să precizeze că zilele petrecute în spatele gratiilor l-au făcut și mai puternic. Întrebat despre decizia instanței, Adi de la Brad a răspuns că este „pozitivă”, anunță Știrile PRO TV.

Știrea inițială: Gruparea avea fieful în Hunedoara, iar cei care se alăturaseră sectei ajunseseră să fie ţinuţi ostatici, după cum declară aceștia. Tot ce făceau trebuia aprobat de liderul grupării. Cine greşea, era pedepsit drastic.

Nu mai puțin de 23 de copii care făceau parte din grupare au fost evaluaţi de către specialiștii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de către poliţişti sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad.

Citește și: Decizia care schimbă complet mâncarea: alimentul „secret” prin care Europa vrea să oprească foametea

„În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc ‘emancipării spirituale’. În relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol. Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului român”, a declarat IPJ Hunedoara.

La începutul săptămânii au fost desfășurate nu mai puțin de 14 percheziţii domiciliare în municipiului Brad şi în mai multe localităţi învecinate, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.

„Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în prezenţa reprezentanţilor DGASPC Hunedoara, care au evaluat situaţia celor 23 minori prezenţi, la faţa locului fiind prezente şi două echipaje medicale, având în vedere faptul că în cadrul acestei comunităţi se aflau şi femei însărcinate”, a mai spus reprezentanții.

Citește și: Orașul din România care nu se mai oprește din dezvoltare: acum și-a scos la licitație cel mai măreț plan, metroul

 

Citește și:
Etichete: