Percheziții în Moldova la o grupare care făcea trafic de migranţi din Asia pe teritoriul României

Percheziții în Moldova la o grupare care făcea trafic de migranţi din Asia pe teritoriul României

O rețea care are la bază membri din Republica Moldova și care se ocupa cu traficul de migranţi din Asia către Austria şi Germania a fost prinsă de autoritățile române. Infractorii încercau să intre fraudulos în Uniunea Europeană prin România.

Percheziții în Moldova la o grupare care făcea trafic de migranţi din Asia pe teritoriul României

Nu mai puțin de 16 transporturi au fost descoperite, care aveau aproximativ 100 de migranți. Gruparea voia să îi treacă ilegal frontiera pe aceștia în schimbul unor sume de bani care ajungeau și la 8.000 de euro pentru fiecare om în parte.

Aproape 70 de mandate de percheziţii au fost puse în aplicare la casele și în autoturismele utilizate de către membrii unei grupări infracționale, în Chișinău și în zona de sud a Republicii Moldova. Pe de altă parte, nu mai puțin de 16 persoane au fost ridicate și duse la audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din Republica Moldova, iar 11 dintre ele au fost reținute, pentru 72 de ore.

Gruparea infracţională ar fi acţionat pe teritoriul României, prin facilitarea trecerii frauduloase a frontierei României cu Ungaria şi Bulgaria, a grupurilor ilegale de migranţi, prin transportul acestora în autoutilitare modificate, cu compartimente special amenajate pentru disimularea lor, destinaţia fiind Austria şi Germania. Migranţii ar fi fost traficaţi în grupuri mici, de 6 – 10 persoane, preţul pentru activitatea de traficare fiind de 5.000 – 8.000 de euro de persoană (în funcţie de distanţa parcursă şi segmentul de călătorie oferit)”, se arată în comunicatul IGPR.

Cum acționa gruparea infracțională când dorea să facă transportul de migranți pe teritoriul Uniunii Europene. Anunțul făcut de autoritățile din România

Mașinile care transportau ilegal migranţi erau pline şi de alte persoane, cu scopul de a induce în eroare poliția de frontieră, prin simularea unor transporturi normale de persoane şi marfă.
„Pe teritoriul României, au fost documentate 16 transporturi, fiind depistaţi aproximativ 100 de migranţi, pe care grupul ar fi intenţionat să îi treacă fraudulos frontiera de stat, spre ţări din vestul Europei”, se mai arată în comunicat.
Activitatea infracţională a grupării de cetăţeni moldoveni a început în vara anului trecut, se mai arată în comunicatul transmis de Poliția Română.
Etichete: