Ordinul dat de Lukashenko. Anunțul făcut de apropiatul lui Putin: „Cu părere de rău, s-a deschis un nou front”

Ordinul dat de Lukashenko. Anunțul făcut de apropiatul lui Putin: „Cu părere de rău, s-a deschis un nou front”

Alexandr Lukașenko face o nouă mișcare surprinzătoare. Președintele Belarusului a ordonat crearea unui nou comandament militar care să asigure partea de sud a țării, la granița cu Ucraina. Informațiile au fost făcute public agenția de stat Belta.

Acțiunie de ultimă oră în Belarus. Ce a ordonat liderul de la Minsk

„Cu părere de rău, s-a deschis o nouă direcție, un nou front, cum se spune, și nu îl putem neglija”, a transmis liderul de la Minsk.

Guvernul Belarusului era îngrijorat de faptul că trupele NATO au trimis militari în apropierea granițelor sale – Polonia, Lituania și Letonia sunt toate membre ale alianței militare- și, în replică, acesta a decis să își crească numărul și intensitatea propriilor exerciții militare.

Citește și: Polonia ar putea avea aceeași soartă ca Ucraina. Liderul cecen amenință: „În șase secunde vă arătăm de ce suntem în stare”

Pe de altă parte, președintele Belarusului a venit cu un discurs halucinanat. Acesta spune că dictatura le-a adus locuitorilor țării sale ordine și bunăstare, în timp ce oamenii din „Occidentul cel bogat” ar vrea să vină în țara sa ca să cumpere un produs de bază precum sarea, dar nu sunt lăsați, pentru că liderii lor nu vor să afle că belarușii trăiesc normal.

„Am deschis graniţa pentru ei înainte de Paştele catolic şi de Raduniţa, care va fi peste câteva zile (Paştele blajinilor sau Paştele morţilor, în lunea de după Duminica Tomii – n.r.). Să vină oamenii din Polonia, Lituania, Letonia să viziteze mormintele rudelor lor, aşa cum a fost întotdeauna. Le-am permis asta fără vize. Şi, ce să vezi, oamenii nu sunt lăsaţi să vină în Belarus. De ce? Pentru că oamenii vin la noi şi cumpără sare. Ei bine, nu au sare! Occidentul mare şi bogat nu are sare! Şi pentru ca oamenii să nu spună că belaruşii trăiesc normal, pur şi simplu nu îi lasă să vină. Asta e întreaga lor democraţie!”, a afirmat Lukaşenko. „Slavă Domnului că la noi e dictatură!”, a menționat ironic preşedintele belarus.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 92. Rusia a bombardat peste 40 de localități din Donbas. Nu există un acord în UE pentru noi sancțiuni

Citește și:
Etichete: