OMS, avertizare pentru toate țările. Ce trebuie să facă autoritățile

OMS, avertizare pentru toate țările. Ce trebuie să facă autoritățile

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage semnalul de alarmă și spune că exista o diferență uriașă între disponibilitatea diverselor tipuri de vaccinuri anti COVID și tratamente în diverse zone de pe planetă, în perioada în curs.

Anunțul alarmant făcut de OMS! Ce se întâmplă în această perioadă

OMS face un apel și spune că este neapărată nevoie de accesul la vaccinuri și tratamente, iar acestea să fie disponibil în mod mult mai echitabil și mai etic.

Solicitare vine pentru a putea preveni și apariția de noi variante ale Coronavirus care ar putea să fie mai contagioase, acestea fiind generatoare de numere record de cazuri, dar și foarte multe decese.

OMS le cere statelor de pe întreg globul să se uite cu mai mare atenție la procesul de vaccinare din propriile teritorii, și să găsească indivizii care încă nu au fost imunizați, și să încerce să le convingă să se vaccineze, însă separat de asta, să ajute și alte tari care nu au vaccinuri, sau tratamente, să obțină acces la ambele cât mai rapid.

Organizația mai are în plan să facă oamenii să aibă o atenție mult mai focusată cu privire la aceste probleme care au dus la apariția mai multor variante ale COVID-19, inclusiv cea Omicron, și nu este exclus ca altele să apară în viitorul nu foarte îndepărtat dacă nu există mai multă cooperare între țări.

În urmă cu o săptămână, OMS transmitea un anunț foarte important cu privire la îngrijorarea pe care o generează în momentul de față subtulpinile Coronavirus descoperite pentru tulpina Omicron, cu precădere pe cele BA.4 și BA.5, “rude” ale celei BA.2, care este răspândită deja în întreagă lume.

OMS monitorizează în fiecare minut, cu atenție ceea ce se întâmplă la nivel global cu noule cazuri de infectări generate de către diversele tulpini ale Coronavirus, și desigur că exista îngrijorare în ceea ce privește felul în care un posibil nou val de infectări ar putea apărea în toamna acestui an.

Citește și: Oficialii ruși acuză SUA și Nigeria. Aceștia spun că variola maimuței a pornit din laboratoarele biologice controlate din cele două țări

 

Citește și:
Etichete: