O dronă militară ucraineană prăbușită în mare a fost găsită la Sulina

O dronă militară ucraineană prăbușită în mare a fost găsită la Sulina

Incident în apropiere de Sulina. O dronă militară care era folosită de armata ucraineană pentru a respinge ofensiva Rusiei s-a prăbușit pe teritoriul țării noastre.

Echipament de apărare ucrainean, prăbușit în România

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Apărării Naționale, se pare că drona a aterizat în apele teritoriale ale Ucrainei, și a fost adusă la noi de curenți, de unde a fost preluată, de armată.

Drona a fost descoperită plutind în derivă, într-un perimetru situat între Sulina şi Sfântul Gheorghe, la aproape două mile marine de țărm. Echipamentul a fost preluat de o navă a Forțelor Navale și apoi preluată de Forțele Aeriene Române. Se pare că echipamentul aerian militar nu avea pilot și poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei. Acesta nu avea armament și muniție la bord.

Aparatul ar fi căzut în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor militare desfășurate între 7 și 8 mai. Aceasta a fost ulterior purtată către apele teritoriale ale României.

Dronele care sunt originiare din Turcia, Bayraktar – modelul gsăit și la Sulina – au fost utilizate de trupele lui Zelenski pentru a distruge două nave rusești de patrulare din clasa Raptor, lângă Insula Şerpilor – la începutul lunii.

O alta drona militară din Ucraina a fost descoperită în țara noastră, în Bistriţa-Năsăud. Echipamentul militar, a fost atunci descoperit de un localnic pe un câmp.

Armata lui Vladimir Putin se laudă că au provocat pierderi foarte mari forțelor aeriene ucrainene, mai ales în zona Insulei Șerpilor. Oficialii de la Kremlini au declarat că a doborât numeroase aeronave ucrainene și a scufundat o navă ucraineană lângă insulă.

”Avioanele rusești au doborât un bombardier Su-24, un avion de vânătoare Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu parașutiști și două drone Bayraktar-TB2 aparținând forțelor armate ucrainene în apropiere de Insula Șerpilor. De asemenea, a fost distrusă și nava de asalt blindată ucraineană Stanislav”, declara generalul-maior rus Igor Konașenkov.

Dronele Bayraktar TB-2 care provin din Turcia au provocat pierderi mari forțelor de invazie, de aceea, dronele au și un imn dedicat reușitelor acestor aparate.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 89. Rușii au preluat controlul unui oraș din regiunea Lugansk. Atac asupra unei baze ucrainene soldat cu 87 de morți.

Citește și:
Etichete: