O armă cu lunetă a fost descoperită lângă o groapă de gunoi din Botoșani

O armă cu lunetă a fost descoperită lângă o groapă de gunoi din Botoșani

O descoperire șocantă a avut loc, luni după-amiază, în comuna Mitoc din Botoșani. O armă cu lunetă a fost găsită de organele de ordine, lângă o groapă de gunoi.

Descoperire surprinzătoare în Botoșani. Polițiștii au găsit armament periculos, lângă o groapă de gunoi

Potrivit primelor informații, se pare că arma ar aparține unui bărbat de doar 20 de ani care ar fi cumpărat-o și ar fi încercat să se debaraseze de ea. Tânărul și-a dat seama că intră în ilegalitate cumpărând arma, având în vedere că bărbatul nu deținea autorizație sau permis de port armă. Anchetatorii cred că acesta ar fi încercat să stea departe de belele și a îngropat-o.

Agenții de poliție au aflat însă zona în care arma a fost îngropată și au mers să o ridice. De altfel, forțele de ordine au descins acasă la suspect și au făcut mai multe percheziții.

Autoritățile vor continua ancheta sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca mai apoi să emită pedepse, în funcție de ceea ce descoperă.

La operațiunie au acționat echipe din cadrul Servicului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Săveni și Seviciului pentru Acțiuni Speciale.

Zeci de tone de azotat de amoniu și sute de litri de pesticide, descoperite arxpirate de autoritățile din Ilfov

Autoritățile au descoperit zilele trecute mai multe nereguli la fitofarmacii şi asociaţii agricole, din judeţul Ilfov. Astfel, la o întreprindere din Măgurele, aceștiau au găsit nu mai puțin de 25 tone azotat de amoniu, depozitată contrar prevederilor legale. Anchetatorii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Pe de altă parte, în orașul Bragadiru, au fost găsiți peste 600 litri de produse de protecţie a plantelor cu termenul de valabilitate expirat. Și aici s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. Astfel, în temeiul O.G.4/1995, acestea au fost sancționate cu amendă în valoare de 3000 lei şi au confiscat 400 ml. de produse de protecţie a plantelor expirate.

Citește și:
Etichete: