19 oct. 2022 | 10:55

Nu toate cablurile USB-C sunt Thunderbolt: cum să îți dai seama de diferențe

ACTUALITATE
Nu toate cablurile USB-C sunt Thunderbolt: cum să îți dai seama de diferențe

Dacă tocmai te-ai enervat pentru că ai o conexiune Thunderbolt slabă, poate că ar trebui să verifici niște lucruri. Înainte de a da vina pe port sau pe periferic, verifică, mai bine, cablul. Există posibilitatea să ai un simplu USB-C.

USB-C este un standard de conectare. Practic, mufa USB Type-C este un conector USB de formă ovală care a înlocuit conectorii USB anteriori, cum ar fi Mini-B, Micro-B și alte modele. Cea mai notabilă diferență, vizibilă imediat pentru utilizator, este schimbarea de la un mufă cu o singură orientare, unde cablurile trebuie introduse cu partea dreaptă în sus, la o mufă independentă de orientare.

De ce ar trebui să optezi spre Thunderbolt

Spre deosebire de încercările anterioare ale USB, care erau simple și destul de limitate, mufa USB Type-C are un design destul de versatil care poate suporta o gamă largă de aplicații, de la încărcarea de bază a telefonului mobil până la furnizarea de energie suficientă pentru laptop.

Practic, problema este că anumite cabluri USB-C și Thunderbolt mai avansate folosesc conectori identici, iar de aici, confuzia.

Deși există o mulțime de cabluri USB-C de înaltă calitate, nu vei obține experiența Thunderbolt fără un cablu… Thunderbolt.

S-ar putea să plătești puțin mai mult pentru a cumpăra un Thunderbolt 4 prin cablu Thunderbolt 3, dar măcar nu va trebui să cumperi un cablu nou mai târziu când un dispozitiv nou va avea nevoie de Thunderbolt 4. Practic, încearcă fii un pic atent la ce cumperi, pentru că îți vei mulțumi mai târziu.

Foarte important este ca, atunci când vrei să cumperi un Thunderbolt, să te uiți la însemnele de pe el.

Cablurile Thunderbolt de calitate nu sunt ieftine, dar când vine vorba despre ceva care poate transporta până la 100 W de putere între dispozitive, cu siguranță nu este loc de zgârcenie. Timpul valorează mai mult decât banii.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele