”Puterea de cumpărare a românilor scade vertiginos”, cât a crescut inflația, în opinia lui Marcel Ciolacu

”Puterea de cumpărare a românilor scade vertiginos”, cât a crescut inflația, în opinia lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a lansat mai multe atacuri la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR într-o intervenție televizată la Antena 3. Șeful PSD a criticat atât lipsa de transparență vizavi de cheltuieli, cât și realitatea din perioada pandemiei.

În contextul în care România s-a alimentat într-un ritm record în pandemie, deficitul bugetar a crescut mult, iar destinația banilor nu a fost foarte transparentă, Ciolacu a atras atenția asupra mai multor probleme provocate de actualul Guvern, începând cu rata inflației și scăderea puterii de cumpărare a românilor.

„În primul rând, infuzia de capital. Nu am aflat nici până acum unde s-au dus împrumuturile şi acest deficit de aproape 10% din bugetul de stat. A doua (greşeală a guvernării – n.r.), abordarea bugetară de anul acesta. Ai îngheţat toate veniturile, deci nu mai există cerere, scade automat şi oferta, neexistând bani, constatăm că am ajuns, în aprilie, la 3,24 inflaţie (…), deci puterea de cumpărare a românilor scade vertiginos”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

Nu în ultimul rând, liderul Social Democraților a criticat modul în care autoritățile de la București au administrat pandemia, particularități din domeniul sănătății care au dus la o creștere semnificativă a numărului de decese, cu mult peste a altor țări.

„În zona de vaccinare, în această luptă cu Covid-ul, nu poţi să nu faci parteneriat atât cu românii, cât şi cu administraţiile locale. Toate centrele de vaccinare nu sunt făcute de Cîţu sau de Orban, nu-i nimic făcut de ei, toate sunt făcute de către administraţiile locale, indiferent de culoarea politică. Ei doar vin şi dau veştile bune. Nu a existat clar cineva să spună paşii. Neaccesul la bolnavii cronici la spitale ne-a dus pe locul zece în lume la mortalitate. Explicaţia e clară: au murit oameni cu zile, oameni care nu au mai avut acces la sistemul sanitar”, a conchis liderul PSD, conform Agerpres. Cel mai probabil, aceste acuze vor rămâne fără o reacție oficială din partea coaliției de guvernare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: