Mesaj RO-Alert. Un tânăr de 17 ani a fost atacat de urs în Prahova

Mesaj RO-Alert. Un tânăr de 17 ani a fost atacat de urs în Prahova

A fost alertă marți dimineața, în Breaza. Un adolescent de 17 ani a fost atacat de un urs. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova a transmis de urgență un mesaj Ro-Alert.

Alertă în Prahova. Un adolescent a fost atacat de urs! Autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert

Astfel, ISU Prahova a trimis un mesaj Ro-Alert pentru zona Breaza -DN1 referitor la prezența unui urs. La locul incidentul a ajuns un echipaj SAJ.

Victima prezenta plăgi escoriate torace posterior și plăgi la nivelul coapsei și gambei stângi. Pacientul este stabil hemodinamic si va fi transportat la Spitalul Județean Ploiești.

„La evaluare acesta prezenta plagi escoriate torace posterior și plăgi la nivelul coapsei și gambei stângi. Pacientul este stabil hemodinamic și va fi transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești”, a precizat Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.

”RO-Alert: Alertă extremă. Atenție! A fost semnalată prezența unui urs posibil rănit în orașul Breaza, cartierul Nistorești. Evitați zona! Inspectoraul pentru Situații de Urgență Prahova!”, se arată în mesaj.

Atacurile urșilor se intensifică din ce în ce mai mult în România. Doi copii de 8 și 11 ani au fost mușcați de cap şi de şold de un urs

De altfel, în urmă cu doar trei săptămâni, doi copii de 8 și 11 ani au fost atacați de un urs, la Sibiu. Unul dintre ei a fost mușcat de șold și de cap și a ajuns de urgență la spital. Din fericire, cele două victime sunt în afara oricărui pericol și au comunicat conștient cu cadrele medicale.

„În urma unui apel venit pe numărul de unic de urgenţă 112, din partea unui cetăţean care semnala faptul că doi copii au fost atacaţi de un urs la marginea satului, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu, au intervenit de urgenţă, cu un echipaj SMURD cu medic, în localitatea Armeni, comuna Loamneş pentru a acorda îngrijiri medicale unor minori în vârstă de aproximativ 8 şi 11 ani. La faţa locului, cei doi copii erau conştienţi, cooperanţi şi stabili, unul dintre ei fiind transportat la CPU Luther cu plăgi muşcate la nivelul scalpului şi şoldului”, a transmis ISU Sibiu în data de 18 aprilie.

 

Citește și: