Doi copii au fost atacați de un urs. ISU Sibiu a fost alertat de urgență

Doi copii au fost atacați de un urs. ISU Sibiu a fost alertat de urgență

E alertă în județul Sibiu, după ce doi copii au fost atacați de urs.  Incidentul șocant a avut loc în localitatea Armeni, luni dimineață. Unul dintre minori a fost mușcat de șold și de cap.

Doi copii au fost atacați de un urs. ISU Sibiu a fost alertat de urgență

Un localnic a fost martorul întregii scene, în care cei doi copii cu vârste între 8 și 11 ani au fost atacați de animal. Autoritățile au fost anunțate de acesta prin apel la 112. Pompierii militari au ajuns de urgență la fața locului.

În scurt timp a ajuns și un echipaj SMURD cu medic, pentru a acorda îngrijiri medicale celor două victime. Din fericire, minorii erau conștienți și se află acum în afara oricărui pericol. Potrivit presei locale, minorii sunt frați, iar unul dintre ei se află în stare de șoc. Celălalt prezintă mai multe leziuni pe suprafața corpului, dar care nu sunt grave.

„Putea să fie o tragedie. Cei doi copii sunt frați, unul de opt ani care a fost și zgâriat de urs, însă din ce am înțeles nu sunt răni care să îi pună viața în pericol, iar celălalt are 11 ani și a suferit un atac de panică puternic.

Nici nu s-a putut vorbi cu el, pentru că s-a speriat foarte tare și plângea. A fost un șoc pentru noi, mai ales că s-a întâmplat ziua în amiaza mare, la vreo 300 de metri de ieșirea din sat. Nu am mai avut probleme până acum.

Este o ursoaică cu doi pui care are bârlogul undeva în zona de pădure de la Ludoș, trebuie să vedem dacă o putem reloca în siguranță.

Momentan am discutat cu cei de la fondul de vânătoare și a fost trimis paznicul de vânătoare în zona respectivă pentru a vedea care este situația”, explică Maria Greavu, primarul din Armeni, conform Turnul Sfatului.

Problema urșilor devine tot mai acută în România. În urmă cu doar câteva zile, un urs a fost spulberat de două mașini pe DN1, în dreptul localității Nistorești. Incidentul grav a avut loc în dreptul localităţii Cornu din judeţul Prahova, la kilometrul 99+800 de metri al DN1.

Animalul a fost lovit de prima mașină când traversa șoseaua. După ce a trecut peste parapetul care desparte cele două sensuri, a fost lovit de al doilea autoturism.

Citește și:
Etichete: