Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Republica Moldova

Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Republica Moldova

A apărut lista cu spionii ruși din Transnistria. Aceștia sunt agenți sub acoperire și au fost dezvăluiți printr-un apel scris de reprezentanți ai Ministerului Securității Statului (MGB) din regiuniea separatistă. În documentul transmis presei din Republica Moldova se precizează că informatorii doresc pacea și stabilitatea în Tiraspol.

Lista spionilor ruși din Transnistria a fost divulgată

MGB acuză Moscova că intenționează să destabilizeze situația politică din Republica Moldova. Potrivit acestuia, „forțele distructive ale protejaților Federației Ruse fac ceva pentru a implica regiunea în acțiuni provocatoare și distructive care pot distruge pacea fragilă din statul nostru”.

„În atenția Președintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților de stat ale Republicii Moldova, șefii organelor de drept din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, reprezentanți ai presei moldovenești și ucrainene. Noi, un grup de patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, vă atragem atenția asupra situației critice care s-a dezvoltat în PMR în acest moment. Republica Moldova Nistreană se află într-o situație dificilă”, se arată în apelul Ministerului.

Detalii cheie despre agenții sub acoperire

Pe baza situației militare și politice din Transnistria și având în vedere declarațiile agresive și inadecvate ale liderilor ruși, „am decis să dezvăluim datele de instalare a rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General. ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale căror scopuri și obiective includ pregătirea provocărilor în regiune”.

„Coordonarea acestei lucrări distructive în regiune este realizată de consilierul președintelui PMR, generalul-maior Razgonov Vitaly Leonidovici, care a ajuns în PMR în 2019, potrivit căruia nu există ordin de revocare din serviciu în RF. Forte armate.

Generalul-maior Razgonov, în calitate de reprezentant al Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse din PMR, a fost însărcinat cu pregătirea grupurilor de sabotaj în regiune, creând o rețea de agenți a Direcției Principale a Statului Major al Forțele Armate ale Federației Ruse, destabilizarea situației politice din Moldova și o serie de regiuni ale Ucrainei, desfășurarea de operațiuni de informare psihologică în regiune, acordarea de suport informațional pentru o operațiune militară specială în Ucraina”, mai dezvăluie patrioții moldoveni, notează ava.md.

Republica nu dorește război, violență, devastare, haos și moarte

Ministerul Securității Statului al PMR susține că nu va permite ca republica să fie atrasă în război, violență, devastare, haos și moarte, ci vrea  pace și stabilitate.

„În acest sens, dezvăluim prima parte a informațiilor referitoare la membrii rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dacă colegii noștri nu învață din asta și continuă să desfășoare lucrări distructive în regiune, vom lua alți pași pentru a le opri complet acțiunile și a reduce consecințele negative ale muncii lor anterioare”, a subliniat MGB.

Cu ce pseudonim trăiesc în Tiraspol

Lista agenților ruși sub acoperire din Transnistria cuprinde: pseudonim „Comerț” – Nyagu Vitaly Nikolaevich (ministrul Afacerilor Interne al PMR, care locuiește la Tiraspol); pseudonim „Shiftain” – Nebyygolova Igor Petrovici, cetățean rus și al PMR;  pseudonim „antrenor” – Lyudmila Mikhailovna Koval, redactor-șef al ziarului „Profsoyuznye vesti”, stă în Tiraspol; pseudonim „Politician” – Sandutsa Vladimir Ilici, cetățean rus și corespondent al „RIA-Novosti”, domiciliat în Tiraspol; pseudonim „Faust” – Gerasyutenko Sergey Pavlovich, șeful Statului Major General al Forțelor Armate și cetățean rus; pseudonim „Lemur” – Buga Igor Semenovici, deputat al Consiliului Suprem al PMR, cetățean moldovean, rus și al PMR; pseudonim „Gorzher” – Buchka Vladimir Alekseevici, cetățean rus și al PMR; pseudonim „Chestny” – Prodan Nikolai Georgievici, cetățean rus și al PMR, locuiește în Tiraspol.

Citește și: