Incendiu uriaș în Arad. Mii de păsări au murit după ce flăcările au cuprins o crescătoria de pui

Incendiu uriaș în Arad. Mii de păsări au murit după ce flăcările au cuprins o crescătoria de pui

Un incendiu devastator a avut loc joi noapte, în localitatea Frumușani din Arad. Flăcările au cuprins o locuință și s-au extins mai apoi la o crescătorie de pui a aceluiași proprietar.

Potrivit primelor informaii, se pare că acoperișul locuinței e distrus în proporție de 30%. Mai mult decât atât, în ceea ce privește crescătoria de pui, 6.000 de pui de prepeliță au ars, alături de 900 de pui de găină și 100 de pui de rață.

Incident grav în Arad. O crescătorie de pui a luat foc. Mii de păsări au luat foc

Incidentul a fost raportat autorităților la ora 3.47, prin apel unic la 112. Potrivit ISU Arad, focul se manifesta generalizat şi la hala (crescătoria) de pui pe care o deţinea proprietarul imobilului, cât şi la nivelul acoperişului locuinţei. Până când autoritățile să intervină, la fața locului au acționat cinci voluntari.

La fața locului s-au mobilizat echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad, care s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, cu un total de nouă subofiţeri.

Pompierii au descoperit că flăcările se manifestau violent, la hala de lângă imobil, cât şi la acoperişul casei. Pentru lichidarea incendiului, dar şi pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acţionat aproximativ o ora şi jumătate.

Din fericire, nu au fost raportate victime, iar incendiu s-a manifestat pe aproape 600 metri pătrați. ISU Arad spune că o cauză probabilă a izbucnirii flăcărlior ar fi fost un scurtcircuit.

“Detașamentului de Pompieri Arad s-a deplasat la fața locului cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD, cu un total de 9 subofițeri. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările se manifestau violent, la hala de lângă imobil, cât si la acoperișul casei. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ o oră și jumătate. Au ars acoperișul casei, în proporție de 30 la sută, și au pierit 6.000 de pui de prepeliță, 900 de pui de găină și 100 de pui de rață. Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 600 de metri pătrați. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind scurtcircuit electric”, au anunțat reprezentanții ISU Arad.

Citește și:
Etichete: