De la ce ar fi pornit, de fapt, incendiul de la metroul din Capitală. Pompierii și comandantul intervenției dezvăluie cauza

De la ce ar fi pornit, de fapt, incendiul de la metroul din Capitală. Pompierii și comandantul intervenției dezvăluie cauza

Apar noi informații despre incendiul produs la stația de metrou Piața Romană din București. Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat degajarea de fum gros la un tren care plecase spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română.

Incendiu la stația de metrou Piața Romană, cu mari degajări de fum

Marți dimineață, la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum la ieşirea din staţie. Mecanicul a încercat repornirea vagoanelor, dar fără succes. Astfel, sutele de călători au fost debarcate în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a pompierilor. ISU a activat planul roşu de intervenție.

„Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. Circulaţia trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere. Defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)” , a explicat operatorul de transport public.

Zeci de pompieri au intervenit

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat, în această dimineață. Degajările mari de fum i-au determinat pe călătorii aflaţi în vagoanele defecte să forţeze deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea metroului în tunel. La faţa locului au ajuns în jur de 30 de pompieri.

Toți pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi în siguranță. În cele din urmă, incendiul a fost lichidat. Şeful DSU, Raed Arafat, a spus că au fost evacuate 172 de persoane, 25 fiind evaluate medical. De asemenea, doi călători au fost transportați la spital.

„Din păcate, a fost un incident la metrou între Piața Romană și Piața Universității. Au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au avut nevoie de asistență medicală (…) Au fost persoane care au fost asistate de către specialiștii SMURD, jos, în stația de metrou. La acest moment, toate persoanele sunt evacuate și nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri suplimentare”, a transmis Arafat.

Flacără la nivelul şinei

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou, dezvăluie că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei. Potrivit acestuia, la 8.43 au fost anunţaţi despre producerea incendiului, fiind trimise suplimentar, încă 20 de autospeciale de pompieri, care au fost amplasate la cele trei staţii de metrou: Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

Citește și: