19 apr. 2022 | 08:47

Germania nu e de acord cu independența față de gazele rusești: „Ar distruge industria”

ULTIMA ORĂ
Germania nu e de acord cu independența față de gazele rusești: „Ar distruge industria”

Germania s-a declarat că nu e de acord cu independența față de gazele rusești. Sindicatele și lucrătorii nemți militează cot la cot pentru opunerea în fața unei interdicții urgente a Uniunii Europene asupra importului de gaze venit de la Kremlin.

Germania nu e de acord cu independența față de gazele rusești: „Ar distruge industria”

Germanii sunt de părere că o astfel de măsură va veni cu un șir lung de probleme pentru țara lor, printre care se numără închiderea anumitor fabrici și chiar la pierderea locului de muncă.

”Un embargo rapid asupra gazelor ar duce la pierderea producţiei, opriri, o nouă dezindustrializare şi pierderea pe termen lung a locurilor de muncă în Germania”, au declarat Rainer Dulger, preşedintele uniunii federale a asociaţiilor angajaţilor din Germania (BDA), şi Reiner Hoffmann, preşedintele confederaţiei sindicale DGB.

Întrunirea dintre cei doi vine ca un apel disperat având în vedere că reprezentanții Uniunii Europene discutp noile sancțiuni energetice care au ca țintă petrolul din Rusia.

De altfel, toate țările care fac parte din Uniunea Europeană beneficiază de 40% din gazele naturale şi aproximativ 25% din petrol din Rusia. Specialiștii de pe palierul energetic sunt de părere că eliminarea gazelor ruseşti din UE este un proces dificil, având în vedere că majoritatea gazelor naturale sunt livrate prin conducte din Rusia, iar livrările de gaze lichefiate, care pot fi transportate pe nave, sunt limitate pe fondul cererii mari la nivel mondial.

Șeful german pe Economie atrage atenția asupra faptului că ”un embargo imediat asupra gazelor ar pune în pericol pacea socială în Germania”.

Ce noi sancțiuni a promis Uniunea Europeană împotriva Rusiei

Pe de altă parte, Ursula von der Leyen a susținut că Uniunea Europeană lucrează la „mecanisme inteligente”, astfel încât şi petrolul să poată fi inclus în următoarele sancţiuni.

„Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca Putin să obţină preţuri chiar mai mari pe alte pieţe pentru aprovizionarea care altfel ar merge către UE”, a spus ea.”Principala prioritate este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus ea.

Vladimir Putin vine, de asemenea, cu o reacție-fulger la sancțiunile promise de Uniunea Europeană. Acesta consideră că încercările Occidentului de a sancționa Rusia din punct de vedere economic au eșuat.