Furtuna a făcut prăpăd în Craiova. 21 de mașini au fost avariate. Zeci de copaci, smulși de vânt

Furtuna a făcut prăpăd în Craiova. 21 de mașini au fost avariate. Zeci de copaci, smulși de vânt

Vremea rea a produs pagube semnificative în Craiova. Furtuna a smuls acoperișurile a trei blocuri, pompierii intervenind pe mai multe străzi din oraș pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe șosea. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, fenomenele meteo nefavorabile (descărcări electrice, vijelii și grindină) au făcut prăpăd în capitala Olteniei.

Vijelii în Craiova. Vântul puternic a făcut ravagii în mai multe cartiere

În cartierul Craiovița Nouă, Bulevardul Dacia și Bulevardul Oltenia, pompierii militari au acționați pentru degajarea unor părți de acoperiș la trei blocuri. Vântul a avariat 21 de autoturisme.

Tot la nivelul orașului Craiova, pe străzile Pârâului și Burebista, echipajele de intervenție au strâns copaci căzuți pe carosabil, fără a produce pagube materiale. Reprezentanții RAADPFL au adunat cinci arbori culcați de vânt pe carosabil. De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Valea Stanciului a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe drum în comuna cu același nume.

Zeci de mașini au fost avariate

Martorii au povestit că, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1,00, a început să se audă un vuiet şi o vijelie puternică.

„Aveam senzaţia că este cutremur. Copacii păreau că se smulg din pământ şi din toate părţile se auzeau zgomote”, au declarat locatarii, notează Adevărul. „Imaginile sunt apocaliptice. Multe maşini au fost, pur şi simplu, acoperite de bucăţi de lemne, de tablă, toate zburate de blocuri. Eu am scăpat doar cu parbrizul spart”, a relatat un şofer care locuieşte pe bulevardul Oltenia.

„În urma fenomenelor meteo cod galben, descărcări electrice de vijelii şi grindină, în municipiul Craiova, cartier Craioviţa Nouă, bd. Dacia şi bd. Oltenia, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unor părţi de acoperiş la trei blocuri de locuinţe. În urma intervenţiei au fost avariate aproximativ 21 de autoturisme. Nu au fost înregistrate victime”, a menţionat ISU Dolj într-un comunicat de presă.

Alerto meteo ANM: Cod portocaliu și galben de furtuni, ploi torențiale, grindină și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea valabilă de joi, 28 aprilie, până vineri, 29 aprilie, ora 06.00. Pentru acest interval, în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, meteorologii anunță averse ce vor avea caracter torențial. Pe alocuri, precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Citește și Mesaje RO-Alert din cauza vântului puternic. În Bistrița Năsăud, rafalele au ajuns la 100 de kilometri pe oră

În noaptea de joi spre vineri, aria ploilor se va restrânge pe nord-estul României. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 de litri/mp și peste 40 l/ mp (izolat), potrivit ANM.

Zonele vizate de ploi abundente

Codul portocaliu este valabil pentru județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău. În intervalul 28 aprilie, ora 12.00 – 29 aprilie, ora 06.00, vor fi ploi abundente și acumulări de apă de 40…70 l/mp.

Citește și: