Explozie puternică la un bloc din Lugoj. Zeci de locatari au fost evacuați de urgență

Explozie puternică la un bloc din Lugoj. Zeci de locatari au fost evacuați de urgență

Clipe de panică pentru locatarii unui bloc din Lugoj, Timiș, după ce o explozie a avut loc în clădire. În urma incidentului, o tânără de doar 23 de ani a ajuns cu arsuri la spital, iar nu mai puțin de 40 de oameni au ieșit singuri din bloc.

Incident grav în județul Timiș. Autoritățile au intervenit de urgență

Din fericire, explozia nu a fost urmată de vreun incendiu. Aceasta a avut loc la etajul 1 al unui bloc de garsoniere din Lugoj, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa apartamentului și geamul.

Vecinii au dat imediat alarma autorităților și au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns autospeciale de intervenție, dar și o ambulanță SMURD. Salvatorii au intrat în apartament și au găsit-o pe tânără rănită.

Citește și: Liderul ”spiritual” din Hunedoara, arestat 30 de zile pentru hărțuire sexuală și viol. Gurul sectei Copiii Soarelui nu lăsa minorii să meargă la școală

”A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj, care a trimis la fața locului o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție la înălțimi, o ambulanță S.M.U.R.D și zece subofițeri.

De asemenea, au fost alertate firmele și autoritățile locale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, precum Delgaz Grid, E-Distribuție și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, deflagrația s-a produs la etajul 1, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa garsonierei și geamul.

În interior se afla o femeie de aproximativ 23 de ani ce prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului. Tânăra a fost predată de echipajul S.M.U.R.D unui echipaj de ambulanță cu medic, sosit ulterior la locul intervenției.”, spune IPJ Timiș.

Victima a fost dusă la Spitalul Municipal Lugoj. Din bloc au ieșit aproximativ 40 locatari.

Citește și: Oficialii ruși acuză SUA și Nigeria. Aceștia spun că variola maimuței a pornit din laboratoarele biologice controlate din cele două țări

Citește și:
Etichete: