Emmanuel Macron, lovit cu roșii la prima ieșire publică de la câștigarea unui nou mandat de președinte VIDEO

Emmanuel Macron, lovit cu roșii la prima ieșire publică de la câștigarea unui nou mandat de președinte VIDEO

Nu toți francezii se bucură de triumful lui Emmanuel Macron, care a reușit să ia încă un mandat de președinte. Șeful statului francez s-a lovit, miercuri, de un incident revoltător. Macron a fost atacat cu roșii, însă acesta nu a fost nimerit.

Președintele Franței, atacat cu roșii la prima ieșire după ce a câștigat un nou mandat

Macron s-a hotărât să meargă în piața Cergy, la periferia Parisului, pentru prima ieșire publică după triumful de duminică. La scurt timp după ce acesta a început să discute cu localnicii, Macron a fost atacat cu roșiii cherry. Echipa lui de securitate a reușit să intervină imediat, iar șeful de stat nu a fost lovit.

Întâmplarea neprevăzută a avut loc în timpul plimbării sale pe culoarele aglomerate ale unei piețe din prefectura Val-d’Oise, vizită pe care Palatul Elysee nu a anunțat-o decât miercuri dimineață.

„Vreau să dau un mesaj de respect și considerație acestor zone care sunt printre cele mai sărace din țară încă de la începutul noului meu mandat”, a spus Macron, în cadrul vizitei sale.

Emmanuel Macron  a reușit să câștige alegerile din weekend, care îi aduce un al doilea mandat de președinte. Acesta s-a impus cu 58,55% din voturi, iar contracandidata sa, Marine Le Pen, a obținut 41,45% din voturi.

Macron le-a mulțumit alegătorilor săi pentru încrederea ocupată pe încă cinci ani, la cârma Franței. Acesta a spus că este votul cetățenilor care au ales să blocheze venirea lui Marine Le Pen la Elysee.

”După cinci ani de crize excepționale, azi, pe 24 aprilie 2022, o majoritate mi-a acordat încrederea pentru încă cinci ani. Știu că mulți în această seară au votat pentru mine pentru a bloca extrema dreaptă și vreau să le mulțumesc și lor și să le transmit că înțeleg datoria care vine odată cu acest vot. De asemenea, am un gând și pentru cei care nu au votat, tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu mai sunt un candidat al unui partid ci sunt președintele tuturor. Știu că pentru mulți dintre compatrioți care au votat pentru extrema dreaptă, înțeleg supărarea și furia lor și este responsabilitatea mea să le ofer și lor răspunsuri”, a transmis Macron.

Citește și:
Etichete: