Condamnare hilară în Suceava. O tânără prinsă la volan fără permis, obligată să nu iasă din casă în weekend

Condamnare hilară în Suceava. O tânără prinsă la volan fără permis, obligată să nu iasă din casă în weekend

O adolescentă care a fost prinsă în timp ce conducea fără permis a avut parte de o pedeapsă cu totul surprinzătoare. Fata nu mai are voie să iasă din casă, în weekendm pe o perioadă de șase săptămâni, potrivit deciziei date de Judecătoria Rădăuți.

Pedeapsă controversată, în Suceava. Cum a fost pedepsită o adolescentă prinsă fără permis

Pedeapsa a fost introdusă cu câțiva ani în urmă, în Codul Penal și e destinată minorilor. Aceasta e menită ca deși e o măsură aproape deloc drastică să producă totuși un impact favorabil. Acest tip de pedeapsă se aplică în genere destul de rar.

Astfel, Roberta U. nu va trebui să părăsească domiciliul, în zilele de sâmbătă și duminică. Aceasta are interzis să se deplaseze în locuri publice, cu excepția unor situații speciale care trebuie aprobate de judecători.

”Măsura educativă se execută pe durata unor sfârşituri de săptămână consecutive, în afară de cazul în care instanţa sau judecătorul delegat cu executarea, la propunerea consilierului de probaţiune, a dispus altfel, de regulă, sub supravegherea persoanei majore cu care locuieşte minorul ori a altei persoane majore desemnate de instanţa de judecată.

Controlul executării măsurii educative a consemnării la sfârşit de săptămână şi controlul îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate.

Minorului condamnat i se pot impune pe perioada măsurii și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială.”, spun judecătorii.

Minor de 15 ani, accident grav cu mașina. Polițiștii au deschis dosar penal

De altfel, un adolescent de 15 ani, din Sebeș, a intrat cu mașina în două autoturisme parcate, în urmă cu două săptămâni. Acesta s-a ales cu răni ușoare, iar poliția i-a întocmit dosar penal.

Din primele informații, se pare că adolescentul de 15 ani, din Sebeș, conducea un autoturism, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Băiatul a reușit să intre în coliziune laterală cu două autoturisme care erau parcate pe marginea carosabilului.

Ancheta a continuat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere fără permis.

 

Citește și: