28 mart. 2022 | 13:21

Ce se întâmplă când mergi la toaletă în avion: unde se duce conținutul din wc

ACTUALITATE
Ce se întâmplă când mergi la toaletă în avion: unde se duce conținutul din wc

Fie că ești genul de persoană care iubește entuziasmul de a urca într-un avion sau ți se pare terifiant, există un lucru asupra căruia toți călătorii pot fi de acord: toaletele de la bord sunt destul de sumbre.

Dar, ca să fim sinceri, la ce te-ai mai aștepta din partea unei cabine minuscule, aflată la atâția kilometri în aer, într-un avion care găzduiește sute de pasageri, în același timp?

Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, atunci când mergi la toaletă într-un avion, cum ar fi unde se duce conținutul din wc imediat ce tragi apa, iată ce spun specialiștii în domeniu.

Veste bună: poți merge la la toaletă liniștit/ă, în avion: conținutul vasului de wc nu va ajunge „în capul nimănui”

Unii oameni cred, în mod eronat, că deșeurile sunt pur și simplu aruncate din avion, dar, din fericire pentru cei de la sol, se pare că această teorie este una falsă.

De peste 30 de ani, avioanele au folosit toalete în vid, astfel încât să nu fie nevoite să se transporte apă inutil, care ar spori drastic greutatea. Potrivit Gizmodo: „Apăsarea butonului de spălare deschide o supapă în partea de jos a vasului, expunând conținutul la un vid pneumatic. „Aspiratorul ăla trage încărcătura pe conducta de canalizare a avionului într-un rezervor uriaș, cu alte cuvinte”.

Toaletele au, de asemenea, un fel de acoperire antiaderență de teflon pentru a ajuta la aspirarea deșeurilor în josul vasului. Deșeurile rămân în rezervor pe toată durata zborului și sunt aspirate de echipajele de la sol, la finalul cursei aeriene.

Cum se asigură echipajul că nu se aruncă accidental deșeurile în aer? Se pare că există un zăvor pe exteriorul rezervorului, dar care poate fi deschis doar de afară. Așadar, operațiunea este imposibilă în timpul zborului.

În concluzie, data viitoare când ești într-un avion și mergi la toaletă, te poți simți cu inima împăcată: excrementele tale nu vor ajunge „în capul nimănui”, aflat la sol.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele