Anunțul făcut de liderul cecenilor. Orașul ucrainean care va fi în posesia rușilor „înainte sau după prânz”

Anunțul făcut de liderul cecenilor. Orașul ucrainean care va fi în posesia rușilor „înainte sau după prânz”

Liderul cecen le-a dat ultimatum ucrainenilor. Ramzan Kadîrov susține că până la sfârșitul acestei zile, combinatul siderurgic Azovstal din oraşul asediat Mariupol, în estul Ucrainei, va fi sub dominația Rusiei.

„Astăzi, înainte sau după prânz, Azovstal va fi complet sub controlul forţelor armate ruse”, a declarat Kadîrov, ale cărui unităţi luptă în Ucraina.

Anunțul făcut de liderul cecenilor. Orașul ucrainean care va fi în posesia rușilor „înainte sau după prânz”

Acesta a subliniat că luptătorii ucraineni care au rămas în combinat încă au posibilitatea de a se preda dimineaţa.

Nu mai puțin de 2.500 de soldați ucraineni şi mercenari străini sunt încă la Azovstal. În ceea ce privește civilii, aproximativ 1.000 au rămas încă în combinatul siderurgic. Miercuri dimineaţă, comandantul puşcaşilor marini rămaşi a cerut ca luptătorii săi să fie evacuaţi – inclusiv 500 răniţi – într-o terţă ţară.

Miercuri seară, în cadrul discuţiilor cu Rusia, doi reprezentanţi ai delegaţiei ucrainene s-au declarat gata să vină la
Mariupol să negocieze evacuarea militanţilor şi a civililor din combinatul siderurgic.

Explozie după explozie este la combinatul Azovstal din Mariupol, unde ucrainenii spun că rușii folosesc proiectile anti-buncăr împotriva clădirilor oțelăriei. Foarte mulți civili se adăpostesc acolo.

Presa internațională titrează că trupele ucrainene rămase încă acolo sunt depășite numeric de rușii care i-au încercuit, raportul fiind de 10 la 1.

Regiunea Donețk, de asemenea parte a Donbasului, a fost cunoscută după lupte extrem de grele, în special în jurul orașului-port Mariupol.

Volodimir Zelenski, apel disperat către Occident. Președintele ucrainean cere noi ajutoare militare

Pe măsură ce invadatorii ruși duc războiul într-o nouă fază decisivă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că atacurile din est au crescut semnificativ și a numit situația din Mariupol „extrem de gravă”.

El a cerut fără nicio întârziere furnizarea de arme grele despre care Kievul a spus că ar putea decide în cele din urmă soarta bătăliei pentru Donbas – o cerere care pare să fie îndeplinită de aliații săi.

Se așteaptă ca SUA să anunțe un alt pachet de ajutor militar, au spus mai mulți oficiali, în timp ce alte țări occidentale au depus, de asemenea, măsuri pentru a susține apărarea Ucrainei pentru o luptă care se așteaptă să arate foarte diferit față de primele două luni ale războiului.

Citește și:
Etichete: