24 mai 2022 | 21:26

Anunț îngrijorător al ministrului ucrainean al Apărării. Ce se întâmplă cu războiul din Ucraina

ULTIMA ORĂ
Anunț îngrijorător al ministrului ucrainean al Apărării. Ce se întâmplă cu războiul din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării vine cu un anunț îngrijorător. Oleksandr Motuzyanyk spune că ofensiva Rusiei în Ucraina a intrat în cea mai activă fază.

Mișcarea făcută ruși în Ucraina. Ce spun trupele de apărare ale Kievului

Trupele lui Vladimir Putin vrea să acapareze armata lui Zelenski în două orașe situate de-a lungul râului Siversky Donets, în estul Ucrainei – Severodonetsk și Lysychansk.

Pe de altă parte, doi înalți oficiali ruși au susținut că Moscova este pregătită pentru un conflict prelungit în Ucraina.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că ofensiva va continua până când toate obiectivele sale vor fi atinse.

El a reiterat Organizației Tratatului de Securitate Colectivă – o alianță militară eurasiatică a cinci foste republici sovietice și Rusia – că Kremlinul își va continua operațiunile „indiferent de ajutorul masiv acordat regimului de la Kiev și de sancțiunile împotriva Rusiei”.

Între timp, un alt aliat apropiat al președintelui Putin, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat unui ziar că ofensiva Moscovei va dura atât timp cât va fi necesar.

„Nu ne grăbim să respectăm termenele”, a spus el, adăugând, „toate obiectivele stabilite de președintele Rusiei vor fi îndeplinite”.

Surse au declarat pentru BBC că scopul inițial al liderului rus a fost să invadeze Ucraina și să destituie guvernul, punând capăt definitiv dorinței sale de a se alătura alianței defensive occidentale NATO. După o lună de eșecuri, el a renunțat la încercarea de a captura capitala Kiev și și-a îndreptat ambițiile spre estul și sudul Ucrainei.

Lansând invazia pe 24 februarie, el a spus poporului rus că scopul său era „ demilitarizarea și de-nazizarea Ucrainei”. Obictivul său declarat a fost de a proteja oamenii supuși a ceea ce el a numit ”opt ​​ani de agresiune și genocid de către guvernul Ucrainei”. Un alt țel a fost adăugat curând: asigurarea statutului neutru al Ucrainei.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a vorbit despre eliberarea Ucrainei de opresiune, în timp ce șeful serviciilor de informații externe Serghei Naryshkin a susținut că „viitorul Rusiei și locul său în lume sunt în joc”.

Președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că „inamicul m-a desemnat drept ținta numărul unu; familia mea este ținta numărul doi”. Consilierul său a spus că trupele ruse au făcut două încercări de a asalta complexul prezidențial.