24 mai 2022 | 19:18

Atacul rușilor din Donbas, cel mai mare de pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace

ULTIMA ORĂ
Atacul rușilor din Donbas, cel mai mare de pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace

Dmitro Kuleba vine cu analize îngrijorătoare. Ministrul ucrainean de Externe e de părere că atacul rusesc din Donbas este „cel mai mare de pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”.

Ce spun oficialii ucraineni despre războiul din Ucraina. Anunțul făcut de ministrul ucrainean de Externe

Ministrul ucrainean de externe spune însă că este „prea devreme” pentru a concluziona dacă Ucraina are deja toate armele de care are nevoie pentru a se apăra de ofensiva rusă.

Guvernantul face un apel către aliații săi să „accelereze livrările de arme și muniții, în special MLRS (sisteme multiple de lansare a rachetelor), artilerie cu rază lungă de acțiune, APC (transportoare blindate de personal)”.

Kuleba a mai spus că „hoții” din Moscova că fură cereale ucrainene, le încarcă pe nave și apoi trec prin Bosfor pentru a încerca să le vândă în străinătate.

Acesta le recomandă statelor să „refuze astfel de propuneri” și să nu dea bani pe cerealele furate, spunând: „Nu deveniți complici ai crimelor rusești. Furtul nu a adus niciodată noroc nimănui”.

Serghei Şoigu spune că Moscova îşi încetineşte intenționat ofensiva în Ucraina, pentru a permite evacuarea civililor.

„Sunt declarate încetări ale focului şi sunt create coridoare umanitare pentru a scoate oamenii din aşezările încercuite. Desigur, asta încetineşte ritmul ofensivei, dar acest lucru este făcut în mod deliberat, pentru a evita victime în rândul populaţiei civile”, a declarat Serghei Şoigu.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj ironic la adresa tentativelor rușilor de a îl asasina. Ce plan are Ucraina, dacă se va întâmpla