Prietenul lui Putin, declarații surprinzătoare. Președintele Filipinelor: „Eu chiar omor, dar nu copii și bătrâni”

Prietenul lui Putin, declarații surprinzătoare. Președintele Filipinelor: „Eu chiar omor, dar nu copii și bătrâni”

Președintele Filipinelor vine cu replici acide pentru Vladimir Putin. Rodrigo Duterte i-a transmis președintelui rus că ambii sunt numiți criminali, însă el ucide ucigași, nu copii și bătrâni.

O nouă lovitură pentru Putin. Ce spune omologul din Filipine despre liderul de la Kremlin

Rodrigo Duterte e recunoscut pentru relațiile apropiate pe care le are cu Putin și nu de puține ori l-a catalogat pe liderul de la Kremlin drept un idol și prieten. A fost pentru prima dată de la începutul războiului când acesta spune că invazia e de vină pentru creșterea prețurilor la carburanți care a afectat numeroase țări.

Chiar dacă a declarat că nu îl judecă pe Putin, Duterte a declarat că nu este de acord cu etichetarea războiului drept o „operațiune specială” de către Putin, afirmând că este, dimpotrivă, un război pe scară largă împotriva unei „națiuni suverane”.

„Mulți spun că eu și Putin suntem criminali. Le-am spus de mult timp filipinezilor că eu chiar omor. Dar omor criminali, nu omor copii și vârstnici. Suntem în două lumi diferite”, a spus liderul Filipinelor.

De altfel, principalul lider al opoziției, Alexei Navalnîi, a venit cu un atac virulent la adresa lui Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct din închisoare.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat. Acest război a fost construit cu minciuni.”, a spus Navalnîi prin videoconferință din colonia penală în care este încarcerat.

Navalnîi a contestat decizia prin care a fost condamnat în martie la nouă ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea curții, care se adaugă la cei 2 ani jumate pe care trebuia deja să îi petreacă după gratii.

Navalnîi a vorbit despre „faptele” de care este acuzat ca fiind doar niște „minciuni”, pe care le-a comparat cu cele folosite de liderul de la Kremlin pentru a justifica invadarea Ucrainei din 24 februarie.

„Ce vreți să realizați? Vreți controlul pe termen scurt, să luptați împotriva viitoarelor generații, să luptați pentru viitorul Rusiei? Veți suferi cu toții o înfrângere istorică.” a întrebat Navalnîi.

Citește și: Rușii resping planul de pace în 4 etape propus de Italia: „E doar un pretext pentru declanșarea unui război”

Citește și:
Etichete: