Ambasada României în Spania, anunț important. Greșeala pe care o fac românii care lucrează în străinătate

Ambasada României în Spania, anunț important. Greșeala pe care o fac românii care lucrează în străinătate

Ambasada României în Spania a lansat, joi, un avertisment. Instituția s-a autosesizat după ce mai mulți români au anunțat că există anumite persoane fizice sau juridice, care oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

Ambasada României în Spania, anunț important. Greșeala pe care o fac românii care lucrează în străinătate

Oficialii anunță că persoanele de care se vorbește nu fac parte din reprezentanții Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ale altor oficiali consulare ale României din Spania. Mai mult decât atât, instituția trage semnalul de alarmă și spune că cei în cauză nu au măcar nici sprijin pentru intermedierea de astfel de servicii consulare.

”Atenționăm cetățenii români că se expun unor riscuri serioase atunci când își cedează datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.”, se arată în comunicatul transmis de ambasada României în Spania.
Cetățenii români trebuie să aibă în vedere faptul că serviciul de programări consulare este exclusiv gratuit și se poate face prin intermediul site-urilor online.
”Amintim că serviciul de programări consulare este GRATUIT și poate fi realizat exclusiv pe pagina de internet www.econsulat.ro. Vă încurajăm să vă informați exclusiv din surse oficiale.
🔍 Informații privind serviciile consulare se regăsesc pe paginile de internet ale:
✔️ Ambasadei României la Madrid (madrid.mae.ro)
✔️ Oficiilor consulare ale României din Spania
✔️ Ministerului Afacerilor Externe român (www.mae.ro).
🟥 Vă încurajăm și pe viitor să ne semnalați anunțuri de acest gen pentru a preveni împreună apariția unor situații neplăcute care au ca victime cetățeni români.”, se mai arată în comunicat.

România a făcut anunțul. Țara noastră își redeschide Ambasada de la Kiev

Pe de altă parte, Executivul a anunțat că va redeschide Ambasada României în Ucraina, la Kiev. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

„Autoritățile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev. Reluarea efectivă a activității va avea loc în perioada următoare, imediat după ce pregătirile tehnice și de securitate necesare vor fi finalizate”, arată mesajul lui Bogdan Aurescu, publicat marți pe Twitter.

Citește și:
Etichete: