Alertă în Marea Britanie, după un incident. Poliția a arestat un bărbat și a închis o stradă de lângă casa premierului

Alertă în Marea Britanie, după un incident. Poliția a arestat un bărbat și a închis o stradă de lângă casa premierului

A fost alertă în Marea Britanie. O stradă întreagă a fost închisă în centrul Londrei, luni, în imediata aproapiere a casei lui Boris Johnson. Forțele din ordine au arestat un tânăr de aproape 30 de ani pe Downing Street, din cauza unui accident.

Alertă în Marea Britanie, după un incident. Poliția a arestat un bărbat și a închis o stradă de lângă casa premierului

Polițiștii au închis bulevardul Whitehall, unde se află sediile ministerelor de Finanțe, Afacerilor externe, Apărării și locul care duce tototdată la reședința premierului britanic.

”Ofiţerii asistă Poliţia Militară la Horse Guards în urma unui incident care a avut loc mai devreme în această dimineaţă”, a precizat Departamentul de Poliţie din Westminister, într-o declaraţie pe Twitter.

Boris Johnson, criticat după ce a anunțat trimiterea imigranților în Rwanda

De altfel, Boris Johnson a ridicat deasupra lui un val e critici după ce acesta a încheiat un acord cu guvernul de la Kigali pentru trimiterea în Rwanda a migranţilor intraţi ilegal în Marea Britanie.

Biserica Anglicană a condamnat, duminică, gestul făcut de șeful guvernului britanic.

„Nu poate purta greutatea responsabilităţii naţionale a ţării noastre, formate de valorile creştine, fiindcă subcontractarea responsabilităţilor noastre, chiar şi către o ţară care încearcă să facă bine, ca Rwanda, este opusă naturii lui Dumnezeu, care şi-a luat el însuşi răspunderea pentru eşecurile noastre”, a spus prelatul.

De altfel, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi şi multe alte organizaţii neguvernamentale, au criticat, de asemenea, relocarea migranților în Rwanda.

Șeful londonez de la interne motivează însă acest gest și invocă „criza migraţiei de o amploare fără precedent care ar impune schimbări pentru a-i împiedica pe traficanţii ticăloşi”.

Premierul britanic reiterează că numărul de oameni care ar putea fi relocați în Rwanda va fi „nelimitat”.

„Compasiunea noastră este infinită, însă capacitatea noastră de a ajuta oameni nu este. Nu putem cere contribuabilului britanic să dea un cec în alb pentru costurile oricui își dorește să vină și să locuiască aici”, a spus Boris Johnson.

„Rwanda va avea capacitatea de a reloca zeci de mii de oamenii în anii care vor veni, inclusiv pe cei care au ajuns aici ilegal de la începutul anului”. Acordul cu Rwanda a fost semnat în capitala acestei țări africane de ministra de interne britanică, Priti Patel.

Citește și: