Alertă cu bombă la un mall din Timișoara. Echipele de intervenție SRI au venit la fața locului

Alertă cu bombă la un mall din Timișoara. Echipele de intervenție SRI au venit la fața locului

E alertă într-un mall din Timișoara. Organele de ordine au raportat o amenințare cu bombă la etajul doi al complexului Bega.

Clipe de panică la un mall din Timișoara. Un bărbat a anunțat că a amplasat o bombă

Autoritățile au fost informate prin apel la 112despre amenințarea de la Timișoara, la un centru comercial. Un bărbat a anunțat că ar fi pus o bombă. La fața locului s-au deplasat echipe de intervenție de la SRI, Pompieri și Ambulanță.

Pirotehniștii au ajuns de urgență la fața locului și verifică întregul complex comercial Bega, din centrul Timișoarei. Aceștia vor să descopere  dacă alerta cu bombă este sau nu falsă. Accesul în perimetrul anunțat este interzis, iar clădirea a fost evacuată.

De altfel, echipajele poliției, pompierilor și ale ambulanței au ajuns și la Maternitatea Bega. Acolo este verificat etajul al doilea, întrucât cel care a sunat nu a precizat dacă este vorba de centrul comercial sau clădirea maternității.

Totodată, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale încearcă să îl găsească și pe bărbatul care efectuat apelul de amenințare cu bombă.

Alertă cu bombă la un Liceu din Timișoara

La începutul anului, un incident similar a avut loc la un liceu din Timișoara, atunci o femeie și un adolescent au anunțat că în curtea unității de învățământ sunt amplasate mai multe bombe.

„Polițiștii timișoreni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la un liceu din Timișoara, s-ar afla o bombă. A fost evacuat personalul din liceu, iar polițiștii Secției 1 Timișoara, împreuna cu pirotehnistii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, efectuează verificări, pentru a stabili dacă se confirmă cele sesizate. De asemenea, la fata locului se află și un echipaj ISU Banat.

La fața locului, au ajuns pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, grupa Antitero din cadrul SRI și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă, iar, în prezent, se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv întemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Indivizii care au făcut apelor vor fi sancționați în momentul în care vor fi găsiți. Pentru alertarea falsă a echipelor de intervenție, amenda este de la 2.000 la 4.000 de lei.

Citește și:
Etichete: