Adjunctul comandatului forțelor navale ucrainene a fost ucis în luptă de ruși

Adjunctul comandatului forțelor navale ucrainene a fost ucis în luptă de ruși

Trupele ucrainene au suferit o mare pierdere. Colonelul Igor Bedzai, care era și adjunctul comandantul Forțelor navale ucrainene, și-a pierdut viața în urma luptelor. Anunțul a fost făcut de agnția Ukrainform.

Zelenski a pierdut un om important în luptele împotriva Rusiei

Oficialul ucrainean a murit după ce o rachetă de luptă rusească a lovit zona în care se afla. Bedzai era implicat într-o misiune și se afla printre membri echipajului unui elicopter Mi-14, conform informațiilor lansate pe Facebook de Taras Cimut, directorul fundaţiei caritabile „Întoarce-te în viaţă”.

Oficialul ucrainean nu a făcut publice informații cu privire la locui şi modul în care Igor Bedzai a fost ucis. Colonelul a fost în trecut comandant al celei de a 10-a brigăzi a aviaţiei navale. Acesta e renumit pentru că reușit să salveze echipament militar din Crimeea, în Ucraina, după ce peninsula a fost anexată de Rusia în 2014 în urma unui referendum.

Echipajul condus de Bedzai a fost unica unitate a forțelor armate ucrainene care a reușit să își retragă echipamentele militare în timpul ocupării ilegale a Crimeii. Operațiunea de evacuare a avut riscuri uriașe, însă echipa a reușit să salveze avioanele și elicopterele din a cădea în mâinile forțelor de invazie.

Vladimir Putin a apărat operațiunea de invazie a UCrainei, de ziua Victoriei. Anunțul făcut de președintele rus

Vladimir Putin a explicat care ar fi fost ”adevăratul scop” al invaziei Ucrainei. Liderul de la Kremlin spune că mai multe forțe din Vest voiau încă de anul trecut o operațiune militară, ce ar fi trebuit să aibă loc în estul Ucrainei.

„Rusia a cerut un dialog cu privire la garanțiile de securitate anul trecut, dar țările NATO nu au dorit să ne audă. Aveau un alt plan, se pregăteau de o invazie a teritoriilor noastre istorice din Donbas”, a declarat Putin, evidențiând faptul că Occidentul se pregătea de dinainte de război să trimită echipament militar și consilieri militari Ucrainei.

„NATO a început să se extindă în teritoriile adiacente Rusiei. Deveniseră o amenințare absolută la adresa Rusiei”, a continuat acesta.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin i-a felicitat pe soldații și mercenarii armatei de diferite etnii, care luptă „umăr la umăr” în Donbas.

„Mă adresez militarilor din Donbas: vă luptați pentru Mama Rusie și pentru viitorul ei astfel încât lecțiile din al Doilea Război Mondial să nu fie uitate”, a mai spus el.

Citește și:
Etichete: