Accident aviatic în Ucraina. Cel puțin un om a murit după ce un avion de transport s-a prăbușit

Accident aviatic în Ucraina. Cel puțin un om a murit după ce un avion de transport s-a prăbușit

A fost alertă în regiunea Zaporizhzhia, din Ucraina, vineri dimineața. Un avion de transport An-26 a pierdut controlul și s-a prăbușit. În aeronava care aparținea trupelor ucrainene și-a pierdut viața cel puțin un om.

Alertă în Ucraina, după ce un avion s-a prăbușit. Anunțul făcut de autorități

„Un avion An-26 s-a prăbușit astăzi, la ora 09:00, în zona Mykhailivka, raionul Zaporizhia. Potrivit informațiilor preliminare, aeronava aparținea Ucrainei. Aeronava efectua un zbor tehnic”, se arată în comunicatul transmis de Administrația militară regională, pe Telegram.

Din primele informații, un om și-a pierdut viața, iar alte două persoane au fost rănite în accident. Numărul de membri ai echipajului și cauzele accidentului sunt în curs de clarificare.

„Ştim acum că există un mort şi doi răniţi”, adaugă comunicatul, menţionând că, ‘potrivit informaţiilor preliminare şi încă neconfirmate, avionul a lovit un stâlp de electricitate’.

Conform anchetei făcută la fața locului, avionul a lovit un stâlp electric, ceea ce a făcut ca motorul să ia foc. La fața locului lucrează Serviciul de Stat de Urgență.

Statele Unite au oferit piese de schimb pentru avioanele folosite de ucraineni în lupta cu Rusia. Anunțul făcut de șeful Pentagonului, John Kirby

Totodată, în ceea ce privește războiul ruso-ucrainean, șeful Pentagonului, John Kirby, a anunțat că Ucraina a primit piese de schimb pentru avioanele sale de luptă. Inițial, acesta declarase că vecinii de la graniță primse avioane propriu-zise.

”Eu înţelesesem că oferta unei alte ţări din regiune de a furniza avioane întregi Ucrainei (…) a fost pusă în practică. Dar nu este cazul”, a rectificat oficialul american. ”Regret această eroare”, a completat el.

Șeful Pentagonului spusese cu doar o zi în urmă că Ucraina a primit avioane de luptă şi piese de schimb pentru a-şi consolida forţele aeriene, refuzând să precizeze care este ţara ce le-ar fi furnizat, dând însă de înţeles că este vorba despre avioane de fabricaţie sovietică.

Ucraina are în dotare avioane de concepţie sovietică MIG-29, SU-25 şi SU-27, iar de la începutul invaziei ruse încearcă să obţină şi alte aparate de acest fel, piloţii săi fiind familiarizaţi cu ele.

Citește și:
Etichete: