Motivul bizar pentru care ți-ar putea fi anulată vacanța de Paște, chiar dacă ai plătit tot și nu apar restricții

Motivul bizar pentru care ți-ar putea fi anulată vacanța de Paște, chiar dacă ai plătit tot și nu apar restricții

Dacă plănuiești să pleci în afara țării, pentru a petrece sărbătorile pascale, e posibil să faci cale întoarsă, iar motivul pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru este pe cât de supărător, pe atât de neașteptat și bizar.

Agențiile de presă internaționale, precum Reuters, vorbesc despre un fenomen care își face simțită prezența, în ultima perioadă, în rândul celor ce își planifică vacanțe în destinații unde trebuie să ajungă cu avionul.

Ei bine, pentru a înțelege ceea ce se întâmplă, trebuie să abordăm puțin situația în context. Așa că amintim faptul că, în ultimele săptămâni, în cele mai multe dintre state restricțiile au fost ridicate aproape complet, iar turiștii au început să facă rezervări masive spre diferite destinații, în special europene.

Însă, în timpul celor doi ani de pandemie, aeroporturile au fost mai mult goale decât pline, iar companiile aeriene au avut foarte puțini clienți, motiv pentru care mulți oameni au fost concediați, pentru a diminua pierderile financiare.

Așa se face că, acum, când cererea de călătorii a explodat, aeroporturile efectiv nu fac față. Desigur, vorbim despre un fenomen de ansamblu, nu în fiecare aeroport de pe continent se întâmplă acest lucru, însă este un semnal de alarmă la care ar trebui să fii atent, dacă plănuiești o vacanță, mai ales în perioada Paștelui, când volumul călătoriilor va crește și mai mult.

Mii de turiști se trezesc cu vacanțele anulate

Acesta fiind contextul, Reuters relatează că mii de persoane s-au trezit cu vacanțele anulate sau cel puțin perturbate de disfuncționalitățile de pe aeroporturi sau din cadrul companiilor aeriene care operează zborurile respective.

De exemplu, jurnaliștii notează că transportatorul low-cost easyJet a fost unul dintre cei mai afectați, spunând că a anulat aproximativ 60 de zboruri în Marea Britanie marți și că se așteaptă la anulări similare în perioada imediat următoare. Compania a anulat peste 200 de zboruri în weekend și alte 62 luni. De asemenea, British Airways a anulat 662 de zboruri săptămâna trecută.

Citește și: