Un bărbat cu implant cerebral a provocat-o pe maimuța lui Musk la un joc de ping-pong cu puterea minții

Un bărbat cu implant cerebral a provocat-o pe maimuța lui Musk la un joc de ping-pong cu puterea minții

Un bărbat cu implant cerebral a provocat maimuța lui Musk la un joc de ping-pong cu mintea. Da, ai citit bine.

Nathan Copeland a aruncat o provocare după ce a văzut videoclipul Neuralink cu maimuța jucând ping-pong folosind un implant cerebral, potrivit MIT Technology Review.

Copeland este paralizat din cauza unui accident de mașină, dar mai are mobilitate limitată în umăr și în mână. El a primit anul trecut un implant cerebral de la o altă companie care îi permite să joace jocuri video precum Sonic the Hedgehog. Acum vrea să meargă “creier-la-creier” cu maimuța lui Elon Musk.

Bărbatul cu implant cerebral vrea s-o bată la ping-pong cu puterea minții pe maimuța lui Musk

„De îndată ce am văzut-o, m-am întrebat dacă aș putea bate acea maimuță la ping-pong, cu puterea creierului”, a spus Copeland pentru MIT Tech.

Ca orice campion, Copeland ia provocarea în serios și se pregătește pentru potențiala competiție. „Ne pregătim deja. Mă antreneze”, a spus el pentru MIT Tech.

Deși ar fi prima dată când o maimuță și un om se angajează într-o astfel de luptă cerebrală, există mai multe resurse ca niciodată pentru a face acest lucru. Jocul ar putea fi transmis cu ușurință către milioane de utilizatori online prin YouTube sau Twitch. De fapt, Copeland are un profil Twitch sub numele de utilizator crossbred900 pe care speră să transmită competiția.

„Aș putea să iau bătaie, da, sunt conștient de asta”, a spus Copeland publicației. „Dar, da, aș juca contra maimuței”.

Implantul cerebral al lui Copeland se numește „Utah array” și îl are din martie 2020. Lucrează frecvent cu o echipă de la Universitatea din Pittsburgh la experimente în care mută brațe robotizate și operează calculatoare folosind implantul.

De atunci, a putut să-l folosească pentru a face lucruri precum navigarea pe internet și chiar să deseneze imagini, folosind aplicații de pictură digitală.

Dacă Neuralink și maimuța sa vor face față provocării sale, aceasta ar putea fi o premieră imensă asupra aplicațiilor potențiale ale tehnologiei implanturilor cerebrale. Deoparte de jocurile cu maimuțe, poate îmbunătăți foarte mult viața celor cu mobilitate limitată.

Citește și: