Tesla Supercharger a ajuns în București: în ce orașe mai găsești stațiile de încărcare

Tesla Supercharger a ajuns în București: în ce orașe mai găsești stațiile de încărcare

Vești bune pentru șoferii de mașini electrice din țara noastră. Tesla a lansat a doua stație de tip Supercharger din România.

Tesla Bucharest Supercharger este a doua stație de acest fel din România, după cea de la Timișoara, notează Mediafax. Noua stație a fost amplasată în parcarea subterană a Promenada Mall.

Conform site-ului oficial Tesla, stația Supercharger va avea șase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de încărcare de 250 kW. Stația din București este funcțională nonstop.

În lunile următoare este așteptată deschiderea altor două stații rapide Tesla Supercharger, una la Pitești și cealaltă la Sibiu.

Românii sunt dornici să treacă la o mașină electrică sau hibrid. Astfel, jumătate dintre noi ne-am dori să trecem la o mașină hibrid în viitor, iar un sfert, la o mașină electrică.

Totuși, 85% dintre cetățenii țării noastre spun consideră că România nu e pregătită ca infrastructură pentru șoferii mașinilor electrice. Doar 21% declară că vor rămâne mereu la mașina pe diesel sau benzină, conform studiului Reveal Marketing Research despre percepția cetățenilor față de utilizarea acestor vehicule.

Tesla va deschide stații de încărcare și la Pitești și Sibiu

2021 pare să fie anul mașinilor electrice în România. Dacia Spring înregistrează număr record de precomenzi, iar Tesla vine în România. Nu vine cu totul, dar vine cu componentele esențiale.

Deocamdată, Tesla nu a oferit niciun fel de detaliu despre o posibilă prezență în România prin showroom și vânzări directe. Totuși, are o companie: Tesla Motors Romania pentru instalarea stațiilor de încărcare Supercharger în Timișoara, București, Sibiu și Pitești.

În prima fază, era planificată instalarea unei stații de tip Supercharger doar în București, dar s-au adăugat proiectul inițial stații suplimentare în Pitești, Timișoara și Sibiu. Printre absenții importanți din această listă se numără Cluj, Brașov sau Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: