12 feb. 2021 | 09:30

Politica nu mai are ce căuta pe Facebook: schimbarea care te face să te cerți mai puțin online

ACTUALITATE
Politica nu mai are ce căuta pe Facebook: schimbarea care te face să te cerți mai puțin online

O mare parte din stresul pe care îl aduce Facebook în viața ta este derivat din subiectele politice pe care ți le strecoară în News Feed. În curând, acestea vor fi semnificativ mai rare.

Nu de puține ori, Facebook introduce schimbări semnificative în fluxul de știri pe care ți-l servește în fiecare zi. Algoritmul respectiv a suferit o serie de modificări în ultimii ani, dar ultima s-ar putea să fie cu adevăra utilă. Este vorba de limitarea conținutului politic cu care te confrunți pe cea mai mare rețea socială.

După ce s-a chinuit mult în ultimul an pentru a-și explica atitudinea față de conținutul politic afișat pe platformă, Facebook a găsit în sfârșit o soluție deșteaptă la respectiva situație. În curând, vei vedea din ce în ce mai puțin conținut politic, de orice natură, din orice parte a spectrului.

Schimbarea a fost deja implementată pentru un număr redus de utilizatori din Canada, Brazilia și Indonezia începând cu această săptămână, urmând să înceapă un test similar în Statele Unite ale Americii peste câteva săptămâni.

În postarea de pe blogul oficial al Facebook, în care este detaliată schimbarea, Aastha Gupta a atras atenția că schimbarea, deși pare radicală, nu va afecta informații oficiale, de la agenții guvernamentale, Organizația Mondială a Sănătății sau diverse ministere. Gupta este Facebook Product Management Director. Tot ea a notat că se încearcă mai multe soluții pentru scăderea importanței conținutului politic în News Feed, iar soluția finală va fi distribuită global.

Acest efort din partea Facebook vine la aproximativ trei luni după ce rețeaua socială a fost criticată pentru știrile extremiste din spectrul politic pe care le servește pe platformă. La momentul respectiv, conform datelor oficiale, aproximativ 6% din tot ceea ce vedeai pe Facebook era politică. Kevin Roose de la New York Times a contestat la acea vreme statisticile furnizate de compania lui Zuckerberg. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele