Noua soluție adoptată de PayPal: cumperi acum, plătești mai târziu

Noua soluție adoptată de PayPal: cumperi acum, plătești mai târziu

Procesatorul de plăți PayPal cumpără o companie japoneză care furnizează soluții de finanțare pe termen scurt. Americanii vor plăti o sumă uriașă pentru această tranzacție.

PayPal plătește 2,7 miliarde de dolari pentru Paidy, furnizorul de soluții de finanțare de tipul „cumpără acum, plătește mai târziu”. Acest segment de creditare este în plină expansiune de la debutul pandemiei.

PayPal este un operator de sistem plăți online. El este utilizat pentru a achita sume mici și medii. Sediul companiei este San José, iar filiala europeană este în Luxemburg. Compania a fost deținută de eBay până în 2015. De atunci, acțiunile sunt tranzacționate de NASDAQ. Ea a ajuns cea mai mare companie de procesare a plăților online la nivel global.

De ce a făcut PayPal această achiziție?

Square, compania de plăți a fondatorului Twitter, Jack Dorsey, a anunțat cumpărarea Afterpay pentru 29 de miliarde de dolari. Ăsta a fost motivul determinant pentru care și procesatorul de plăți PayPal a făcut această tranzacție.  Paidy are circa 6 milioane de utilizatori înregistrați.

Persoanele mai tinere încep să evite creditele tradiționale. Acest tip de creditare permite clienților să-și acopere creditele în mai multe rate fără dobândă. Dacă aceștia nu reușesc să achite una din tranșele propuse vor trebui să plătească taxe suplimentare. Este un sistem de creditare foarte ușor de folosit și rapid. Te scutește de mersul la bancă și de interacțiunea cu angajații acesteia.

Acest timp de sistem ”cumpără acum și plătește mai târziu” a fost favorizat de apariția pandemiei COVID-19. Cumpărătorii au fost obligați să rămână acasă și au cheltuit sume foarte mari pe diverse produse. Ei au achiziționat haine, dispozitive, telefoane scumpe și tot felul de alte cumpărături. În acest context creditarea de acest tip a cunoscut o creștere neașteptată.

Pe piața japoneză, volumul cumpărăturilor online a crescut de peste 3 ori în ultimii 10 ani. Aceasta este de circa 200 de miliarde de dolari, iar peste peste două treimi din aceste achiziții sunt plătite cu numerar.

Citește și: