17 mart. 2021 | 06:57

Nici măcar personalul din centrele de vaccinare nu este plătit în România, dintr-o prostie

ACTUALITATE
Nici măcar personalul din centrele de vaccinare nu este plătit în România, dintr-o prostie

Ai crede că este imposibil să pretinzi profesionalism din partea unor oameni care nu sunt plătiți, mai ales când se joacă cu viețile oamenilor. Din păcate, asta se întâmplă în România.

Personalul din centrele de vaccinare din România nu a fost plătit pentru activitatea întreprinsă în ultima perioadă. În timp ce ministrul Sănătății și ministrul Finanțelor au găsit vinovatul care ”trebuia să completeze o hârtie”, avem și confirmarea oficială că respectivul își va păstra poziția în minister pentru un motiv simplu.

La întrebarea ”mai rămâne acel funcționar public în funcție?”, Vlad Voiculescu a fost ferm. „Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu-i poți schimba de ieri pe azi”, este răspunsul ministrului Sănătății.

Ca referință, scandalul este unul mai vechi, dar abia luni a ajuns în atenția presei, în aceeași zi în care a fost luat în vizor și de către autorități. Ministerul Sănătății a trimis abia luni solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Ministerul Finanțelor spune că a primit marți solicitarea și a început tot de marți să vireze o parte din bani, iar restul vor fi virați azi, miercuri.

De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care „trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, afirmă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o manieră aproape condescendentă. „Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății”, spune Vlad Voiculescu.

„Am primit astăzi cererea Ministerului Sănătății, am operat-o”, a declarat marți, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivelul României. Plata ar fi trebuit făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță insistă pe faptul că a semnalat de mai multe ori problema banilor.

Dacă ești curios despre câți bani este vorba într-un centru de vaccinare, un medic primește 100 de lei pe oră, un asistent medical are parte de 50 de lei pe oră, iar un registrator beneficiază de doar 25 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele