26 ian. 2021 | 08:00

Nemții au învățat de la Donald Trump: tratamentul experimental împotriva Coronavirus, în Germania

ACTUALITATE
Nemții au învățat de la Donald Trump: tratamentul experimental împotriva Coronavirus, în Germania

Donald Trump și-a revenit în doar câteva zile după ce s-a infectat cu coronavirus datorită unui tratament experimental cu anticorpi de sinteză. Același tratament va ajunge acum la pacienții bolnavi de Covid-19 din Germania.

Până la această oră, nicio țară din Uniunea Europeană nu a fost deschisă la a introduce în circulație tratamentul experimental pe bază de anticorpi de sinteză, până la Germania, conform informațiilor obținute de Le Soir. În mod previzibil, populația bolnavă nu va plăti pentru acest tratament, iar costurile vor fi asumate de autorități, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ministrului Sănătății.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze cu 400 de milioane de euro”, a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, ziarului „Bild am Sonntag”, ceea ce reprezintă 2.000 de euro de doză.

Două variante ale acestui tratament pe bază de anticorpi „monoclonali” vor fi utilizate în spitalele universitare săptămâna viitoare. Spahn a subliniat că Germania este „prima ţară din UE” care foloseşte acest tip de terapie în lupta contra pandemiei.

Este important de reținut că, deși aceste tratamente cu anticorpi de sinteză au beneficiat de o certificare de urgență în Statele Unite ale Americii, sub anumite condiții, nu au nici o certificare din partea autorităților europene de reglementare.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului, autoritatea germană de reglementare a medicamentelor, institutul federal Paul-Ehrlich, a apreciat că utilizarea acestei terapii este „în principiu” autorizată de la caz la caz dacă medicii o consideră potrivită pentru a preveni „o boală gravă sau spitalizări în anumite grupe de risc”.

În ceea ce privește furnizorii acestor tratamente experimentale, pe unul dintre ei s-ar putea să-l știi deja, Regeneron va livra doze de  Casirivimab/Imdevimab şi Eli Lilly va oferi nemților Bamlanivimab, conform spuselor aceluiași purtător de cuvânt. Ca referință, cele două soluții de tratament funcţionează în mod similar, dar versiunea Regeneron combină doi anticorpi de sinteză, iar cea a Eli Lilly nu foloseşte decât unul.

Aceşti anticorpi de sinteză „funcţionează ca o vaccinare pasivă”, a explicat ministrul Spahn. „Administrarea acestor anticorpi în fazele iniţiale ale infectării poate ajuta bolnavii cu risc ridicat să evite o evoluţie mai gravă”, este de părere oficialul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele