Mozilla Firefox îți face viața mai ușoară: funcțiile noi prin care concurează cu Chrome

Mozilla Firefox îți face viața mai ușoară: funcțiile noi prin care concurează cu Chrome

Firefox Mozilla introduce câteva funcții noi care care te vor ajuta și îți vor asigura o conexiune mai bună pe aplicații Android.

În curând, Firefox pe Android va completa datele de conectare pentru toate aplicațiile tale. De asemenea, vei putea folosi fața sau amprentele digitale pentru a accesa aplicațiile. Astfel, Firefox Mozilla vine cu actualizări noi care îți vor face viața mai ușoară.

Așadar, odată cu actualizarea, atunci când instalezi o nouă aplicație pe dispozitivul tău Android, vei putea adăuga o parola nouă pe care poți să o salvezi direct în browserul Firefox. Apoi, aceasta va fi salvată și pe mobil și pe desktop.

Cum funcționează noua actualizare?

Odată salvată, poți completa automat orice parolă pe care ai salvat-o în browser. ”Pentru a te conecta la orice cont online, cum ar aplicația ta Twitter sau Instagram. Nu este nevoie să deschizi o pagină web”, spune echipa Firefox. Dacă ai mai multe dispozitive, poți folosi contul Firefox pentru a sincroniza parolele pe toate acestea.

Firefox introduce, de asemenea, securitatea biometrică. Aceasta îți permite să accesezi conturi folosind fața și amprentele digitale. Mozilla a introdus toate acestea pentru a se alinia, din timp, deoarece luna aceasta este Cybersecurity Awareness. 

Alianța Națională de Securitate Cibernetică este o organizație non-profit fondată în 2001. Aceasta, printr-un parteneriat public-privat, promovează educația și conștientizarea ciber-securității și confidențialității. Alianța are scopul de a ajuta utilizatorii de aplicații să aibă o experiență online mai sigură. 

Organizația a ales ca tematica de anul acesta să fie #BeCyberSmart. Tema împuternicește utilizatorii și organizațiile să își asume rolul lor în protejarea spațiului cibernetic. Din punctul lor de vedere implementarea unor practici de securitate mai puternice vor asigura o educație mai eficientă a utilizatorilor vulnerabili. De-a lungul lunii octombrie, Alianța Națională de Securitate Cibernetică se va concentra pe tematica securității cibernetice care este necesară în aceste timpuri alimentate de tehnologie.

Citește și: