Încă o lovitură pentru Donald Trump: ce se întâmplă cu contul său de Twitter, pentru totdeauna

Încă o lovitură pentru Donald Trump: ce se întâmplă cu contul său de Twitter, pentru totdeauna

Percepția generală este că Donald Trump continuă să fie un om foarte periculos, chiar și după ce a plecat de la Casa Albă. Din acest motiv, interdicțiile referitoare la prezența lui în online nu se vor disipa prea curând.

Oficialii Twitter au fost primii care ”i-au tăiat macaroana” lui Donald Trump, când acesta a provocat dezastrul de la Capitoliu, încurajându-și susținătorii să ia cu asalt clădirea, în primele zile ale acestui an. Acum, tot cei de la Twitter au confirmat că decizia este una permanentă.

Twitter a anunţat, miercuri, că intenţionează să menţină permanent blocarea contului pe platforma de microblogging al fostului preşedinte Donald Trump, indiferent dacă va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit Mediafax care citează The Hill.

Afirmațiile referitoare la această situație delicată au fost formulate într-un interviu acordat CNBC de către directorul financiar al companiei Twitter, Ned Segal. Acesta a fost întrebat dacă va fi reactiva contul lui Donald Trump, în cazul în care va candida din nou şi ar fi ales preşedinte.

„Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial”, a răspuns Ned Segal. „Politicile noastre sunt menite să asigure că oamenii nu instigă la violenţă, iar dacă cineva face acest lucru, va trebui să îl eliminăm din platformă; politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane”, a adăugat directorul financiar al unei dintre cele mai importante rețele sociale.

La insistențele intervievatorului, Segal și-a menținut afirmațiile, chiar și când a fost întrebat explicit cum vede viitorul lui Trump pe platformă. „A fost eliminat când era preşedinte şi nu ar fi nicio diferenţă pentru cineva care a fost oficial public”, a spus el.

Ca referință, contul de Twitter a lui Trump a fost închis pe 6 ianuarie, iar decizia de atunci a generat numeroase critici din partea republicanilor și a fost văzută ca o încălcare a libertății de exprimare.

Citește și: