Elon Musk versus Jeff Bezos, Gagarin versus Armstrong: explorarea spațiului în ediții de iPhone

Elon Musk versus Jeff Bezos, Gagarin versus Armstrong: explorarea spațiului în ediții de iPhone

În cazul în care rușii de la Caviar nu te-au convins până la această oră cu edițiile lor speciale de iPhone, tocmai au lansat o nouă serie de dispozitive menite să celebreze exploratorii spațiului, de la Yuri Gagarin și Neil Armstrong până la Elon Musk și Jeff Bezos.

Caviar are deja o lungă istorie când vine vorba gadgeturi extravagante, dar de obicei erau construite în jurul unui subiect și se rezumau la 2-3 dispozitive dezvăluite concomitent. De această dată, discutăm de nu mai puțin de cinci gadgeturi oferite în două variante, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, în funcție de preferința personală.

Incluse în seria Space Conquerors, noile telefoane în ediție limitată au scopul de a-ți atrage atenția asupra faptului că, pe 12 aprilie, am celebrat aniversarea a 60 de ani de la primul zbor al unui om în spațiu. A fost realizat de Yuri Gagarin în 1961. Partea drăguță este că noile gadgeturi nu celebrează doar trecutul, ci și viitorul explorării spațiului, de aici referința la SpaceX a lui Elon Musk și Blue Origin a lui Jeff Bezos.

iphone_special_caviar

Cel mai interesant mi se pare însă terminalul dedicat lui Gagarin, ilustrat în imaginea de mai jos. Acestea este realizat din titan de ”grad aviatic”, iar pe spate are în relief o miniatură a rachetei Vostok-K. Aceea a fost folosită pentru a-l duce pe Gagarin în orbită. Doar 12 astfel de dispozitive vor fi realizate, fiecare dintre ele integrând o bucată din misiunea istorică a cosmonautului.

Tot pe spate, poți vedea un ceas funcțional de tip Navigator, gravat cu data de 12 aprilie, la fel ca cel pe care l-a folosit primul om în spațiu pentru a-și măsura cele 108 minute petrecute în orbita Pământului. Prețul de pornire este de 8920 de dolari, unul dintre cele mai mici pentru un telefon Caviar. O bucată din capsula Vostok-1 a fost de asemenea integrată în apar.

Ediția dedicată lui Neil Armstron și aselenizării de pe 20 iulie 1969 va fi realizată în 11 exemplare și are un preț de pornire de 6450 de dolari. Include o bucată din nava spațială Apollo 11. Pentru mai multe detalii despre noua serie de dispozitive, poți arunca o privire pe clipul de mai jos.

iPhone12_Gagarin_11

Citește și: