După ani de dezvoltare, rușii vor testa cea mai nouă armă nucleară. Când va fi lansată „Satan II” și de ce e alarmant

După ani de dezvoltare, rușii vor testa cea mai nouă armă nucleară. Când va fi lansată „Satan II” și de ce e alarmant

Armata rusească este pregătită să lanseze trei teste cu noua sa armă nucleară puternică, RS-28 Sarmat, care și-a câștigat porecla de „Satana II”.

Testele pentru noua rachetă balistică intercontinentală vor începe în următoarele câteva luni, conform declarațiilor oferite de militari pentru TASS, o publicație de știri deținută de guvernul rus, care caracterizează arma drept „invulnerabilă”.

Este o veste alarmantă – în timp ce Sarmat este în curs de dezvoltare de ani de zile, faptul că este acum pregătită pentru lansarea testelor ne aduce într-o nouă eră periculoasă a armelor nucleare ultra-puternice.

Această armă nucleară rusească poate nimici într-o secundă un stat ca Franța

„Prima lansare a Sarmat ICBM în cadrul testelor de dezvoltare a zborului va fi efectuată provizoriu în al treilea trimestru al anului 2021, un câmp din zona de testare Kura din Kamchatka fiind o țintă”, a declarat o sursă militară pentru TASS.

Racheta Satana II este menită să înlocuiască „Satana”, R-36M2 Voevoda din Rusia, care a fost dezvoltată pentru prima dată în anii 1970, conform TASS. Cu alte cuvinte, arsenalul nuclear al Rusiei se îmbunătățește semnificativ. Și dacă aceste teste viitoare vor merge bine, armata rusă ar putea începe să desfășoare armele până la sfârșitul anului viitor.

Arma nucleară rusească are o autonomie de 18.000 de kilometri – ceea ce înseamnă că poate ajunge oriunde pe Pământ – și poate transporta o sarcină utilă de până la zece tone. Asta înseamnă că racheta este capabilă să lanseze mai multe focoase și un vehicul hipersonic.

Și mai alarmant este că Rusia a proiectat Satana II în mod special pentru a evita orice formă de apărare antirachetă, potrivit TASS. Scuturile antirachetă disponibile în acest moment nu ar putea doborî o astfel de rachetă, spun experții.

Arma nucleară ce va fi testată de Rusia are capacitatea de a distruge un stat de mărimea Texasului sau a Franței în doar câteva secunde. Satana 2 este atât de peformantă, încât trece neobservată de radare.

Citește și: