Descoperirea uimitoare despre urangutani: fac acest lucru exact ca oamenii

Descoperirea uimitoare despre urangutani: fac acest lucru exact ca oamenii

Aceste primate sunt mult mai asemănătoare oamenilor decât s-a crezut până acum. O descoperire uimitoare a fost făcută despre urangutani.

Urangutanii şi-au câştigat deja o reputaţie datorită remarcabilei lor dexterităţi fizice care îi ajută să se deplaseze cu uşurinţă prin zonele dens împădurite. Acum, o echipă de cercetători germani a anunţat că lista impresionantă de abilităţi ale acestor vieţuitoare poate fi completată, mai nou, cu spargerea nucilor cu ajutorul unui ciocan, relatează DPA, potrivit Hotnews.

Descoperire despre urangutani: sparg nuci cu ciocanul, ca oamenii

Urangutanii sunt capabili să deprindă singuri această abilitate şi nu au nevoie de îndrumare pentru a face acest lucru, a constatat o echipă de cercetători de la Universitatea din Tuebingen, în urma unui studiu publicat în revista ştiinţifică American Journal of Primatology.

În cadrul studiului, urangutanii de la Grădina Zoologică din Leipzig, printre alţii, au primit nuci de consistenţă tare, precum şi crengi tăiate pentru a putea fi folosite pe post de ciocan şi o bucată de lemn ce putea servi drept nicovală. Animalele utilizate în acest experiment au folosit spontan ciocanele pentru a sparge nuci şi nu au copiat acest comportament din altă parte, au notat cercetătorii.

”Dintre maimuţele mari, urangutanii sunt cunoscuţi pentru că deţin al doilea cel mai mare repertoriu în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor, după cimpanzei”, au notat cercetătorii.

Cu toate acestea, animalele sălbatice nu au fost observate anterior spărgând nuci, conform conducătorului studiului, Claudio Tennie, citat într-un comunicat emis de universitate.

Experimente similare au fost desfăşurate la Grădina Zoologică din Zurich, unde patru urangutani dintr-un grup au spart nuci cu un ciocan. Prin urmare, spargerea nucilor cu ajutorul uneltelor este – cel puţin la urangutani – un comportament care nu necesită transmitere culturală prin copiere, a explicat echipa de cercetători.

Urangutanul care a învățat să spele pe mâini, devenit viral: cum a fost posibil

De-a lungul anilor am văzut multe animale care au fost dresate pentru a dobândi abilități umane, dar povestea urangutanului care a învățat să spele pe mâini este o premieră.

În perioada pandemiei de coronavirus, există două instrumente importante pe care le poți folosi pentru a micșora răspândirea bolii. Distanțarea socială care implică să stai cât mai mult în casă și spălatul pe mâini de mai multe ori pe zi, mai ales dacă ai ieșit din casă sau ai interacționat cu cineva.

Încercând să atragă atenția asupra importanței spălatului pe mâini și a modului în care ar trebui să îndeplinești această procedură, un clip cu un urangutan a devenit viral cu hashatagul #washyourhands (Spală-te pe mâini). Este important de reținut că acest clip a fost imortalizat în 2019, cu ceva timp înainte de începerea pandemiei. Chiar și așa, acest detaliu nu-l face cu nimic mai puțin relevant în acest vremuri dificile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: