Decizia Ubisoft: ce nu vei mai putea juca de-acum încolo

Decizia Ubisoft: ce nu vei mai putea juca de-acum încolo

Ubisoft a venit cu decizia potrivit căreia vor fi aduse schimbări în cadrul jocului Far Cry 5. Mai multe niveluri ale jocului vor fi eliminate din cauza unei revendicări cu privire la încălcarea drepturilor de autor.

Unul dintre cei mai cunoscuți YouTuberi, Krollywood a recreat cu atenție fiecare nivel din GoldenEye 007 în editorul de nivel al Far Cry 5. În această săptămână însă, Ubisoft a decis să elimine toate aceste niveluri din joc.

Kotaku a raportat pentru prima dată despre eforturile Krollywood la începutul acestei luni. Pe parcursul a trei ani, într-un efort care a depășit 1.400 de ore, Krollywood a recreat fiecare etapă din GoldenEye 007, shooterul clasic Nintendo64. A fost un efort impresionant: o recreere modernizată a unui joc vechi iubit, dar greu de găsit, și a arătat minunat.

Până acum, puteai găsi și juca singur aceste nivele, selectând modul arcade Far Cry 5 și introducând numele de utilizator al lui Krollywood. Începând cu acest anunț, acest lucru va fi imposibil de-acum încolo. Krollywood a descris această acțiune ”cu adevărat tristă”, menționând că probabil nu le va putea restabili.

„Sunt într-adevăr trist. Nu din cauza mea sau a muncii pe care am depus-o în ultimii trei ani, ci din cauza jucătorilor care vor să joace sau au cumpărat Far Cry doar pentru a juca nivelurile mele”, a spus Krollywood pentru Kotaku într-un e-mail.

Cum a comentat Ubisoft decizia

Când a fost contactat pentru comentarii, un reprezentant pentru Ubisoft a dat o declarație în acest sens.

”Urmând liniile directoare din „Termenii de utilizare”, au existat hărți create în cadrul jocului Far Cry 5 care au fost eliminate din cauza revendicărilor privind încălcarea drepturilor de autor de la un deținător de drepturi primit de Ubisoft și care în prezent nu sunt disponibile. Respectăm drepturile de proprietate intelectuală ale altora și ne așteptăm ca utilizatorii noștri să facă același lucru”.

Ubisoft nu a răspuns imediat utilizatorilor care au întrebat dacă titularul drepturilor menționate este MGM, care controlează licența pentru GoldenEye 007 original. Drepturile jocului GoldenEye 007 au fost blocate pentru zece ani. Dezvoltatorul jocului original, a planificat o relansare pentru Xbox 360. Acesta a fost anulat în 2008.

În continuare, nu este clar cum, exact, harta Krollywood remake în Far Cry 5 dăunează MGM-ului sau cum încalcă termenii de serviciu Ubisoft. Krollywood nu a folosit niciun element sau cod din jocul original. Nu a încercat să-l vândă sau să obțină altfel profit. MGM la rândul său nu deține niciun cod de la shooter-ul Ubisoft open-world.

„La început, am început acest proiect doar pentru mine și cel mai bun prieten al meu, pentru că ne-a plăcut atât de mult jocul original. Dar sunt mulți fani GoldenEye acolo … Proiectul a găsit mulți fani noi și sunt atât de fericit de asta”, a spus Krollywood.

Citește și: